Fotogaléria:Cadillac CTS: Západný vietor

Značka Volvo predstavuje nový S60 Cross Country. Nadväzuje na dlhú tradíciu švédskych „softroadov“.


Tieto autá majú byť článkom medzi bežným kombi a ľahkým SUV a jedným z vôbec prvých svojho druhu bolo už v roku 1997 Volvo V70 XC Cross Country. Práve na jeho tradíciu odkazuje nové Volvo S60 Cross Country, ktoré práve bolo predstavené na autosalóne v Detroite. Novinka nadväzuje na podobne koncipované kombi Volvo V60 Cross Country z minuloročného Los Angeles a je pre Volvo vstupom do nového segmentu, v ktorom v podstate ani nemá konkurenciu.

S60 Cross Country je totiž vôbec prvým crossoverom v triede prémiových sedanov. Podobne ako V60 Cross Country je aj toto S60 z východiskového typu odvodené zvýšením podvozku o 65 mm a osadením radom ochranných prvkov v nárazníkoch, prahoch a okolo podbehov kolies. Špecifické sú zliatinové disky s priemerom 18, na želanie 19 palcov.

Pohonné jednotky budú rovnaké ako u staršieho kombi V60 Cross Country. Sú dve a v oboch prípadoch bude môcť zákazník vyberať medzi pohonom predných a všetkých kolies. Zážihový T5 z rodiny moderných agregátov Volvo Drive-E dosahuje výkon 187 kW (254 koní), osvedčený vznetový päťvalec D4 je nastavený na 140 kW (190 koní). V Európe začnú dealeri Volva prijímať objednávky na nový sedan S60 Cross Country na začiatku tohtoročného leta.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »