Fotogaléria:Maybach Landaulet

Skupina Jaguar Land Rover začala výskumný projekt na vývoj technológií, ktoré budú ponúkať vodičom 360 stupňový výhľad z ich vozidla a nový spôsob navigácie.


**360 stupňový výhľad z vozidla**

Snímacia kamera bude vložená do každého stĺpika vozidla a nepretržite snímať okolie vozidla. Má tým odstrániť mŕtve uhly, vytvorené A, B a C-stĺpikom.

Chodci, cyklisti a ďalšie vozidlá by mali byť vidieť všade okolo auta. Tým, že systém vytvára priehľadné stĺpiky pomocou pokročilých vysoko kvalitných Head-Up Displayov, by pohyb ostatných účastníkov cestnej premávky mohol byť zvýraznený vodičovi na obrazovke čelného skla.

Plný potenciál pre 360 stupňový Virtual Urban Windscreen, by mal nastať pri prepojení s cloudom. Po pripojení, by sa mala na čelnom skle premietať celá infraštruktúra mesta, napríklad informácie o cenách na čerpacích staniciach, počet voľných parkovacích miest. Vodiči nebudú musieť hľadať túto informáciu sami.

**„Follow-MeGhost Car“ navigácia**

Najviac intuitívny a efektívny spôsob, ako prejsť na konkrétnu lokalitu je v spôsobe sledovania niekoho, kto pozná najlepšiu trasu. Jaguar Land Rover preto vyvíja MeGhost navigáciu, ktorá premieta obraz vozidla na čelné sklo, aby bolo možné toto virtuálne auto nasledovať krok po kroku, až k cieľu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Ako by to mohlo vyzerať v reálnom svete, si môžete pozrieť na [videu od spoločnosti](https://www.youtube.com/watch?v=c98h41TkREA&feature=youtu.be) Jaguar Land Rover.

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!