Fotogaléria:Škoda Fabia 1.9 SDI vs. Renault Thalia 1.4i: Otázka priorít

Automobilka McLaren dopĺňa služby svojej divízie pre „špeciálne operácie“ o ďalšie prvky. Zákazníci budú môcť napríklad v rámci MSO Programs pretekať s P1 GTR na najlepších tratiach sveta.


Individualizácia prekvitá aj vo svete najdrahších superšportových automobilov, ktorým exkluzivitu zaisťujú už minimálne výrobne počty. McLaren ide ešte ďalej a svoju divíziu McLaren Special Operations (MSO) obohatil o nové služby. V súčasnosti je ich päť a pokrývajú rôzne možnosti od drobných doplnkov až po stavby špeciálnych prototypov. MSO Defined je počiatočným bodom a umožní zákazníkovi inštaláciu dodatočných aerodynamických prvkov, špecifických krytov zrkadiel a detailov interiérov.

MSO Bespoke už prichádza s rozsiahlejšími modifikáciami, môže ísť len o špeciálny lak alebo druh čalúnenia, ale aj celkom zásadné prestavby. Poslaním služby Limited MSO je stavať špeciálne série modelov značky McLaren. Za príklad poslúži napríklad nedávna edícia McLaren 50 12C ktorá bola súčasťou osláv založenia automobilky.

MSO Heritage je vlastne adaptáciou doteraz fungujúceho oddelenia McLaren Customer Care. Založené bolo v roku 1990 na zákaznícku podporu majiteľom vtedajšieho modelu McLaren F1. Divízia MSO Heritage sa stará o autá McLaren, ktoré už vybehli zo výroby, a to vrátane špeciálov Mercedes-Benz SLR McLaren. Piatou službou je MSO Programs, ktorá má pokrývať predovšetkým organizačné potreby pripravovaného medzinárodného šampionátu automobilov McLaren P1 GTR.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »