Fotogaléria:Mazda CX-7: On-road, please

Vlajková loď automobilky Mercedes-Benz má po premiére. Zdá sa, že na cieľ stať sa jedným z najluxusnejších automobilov súčasnosti je vybavená riadne


Novinka do hry vracia meno Maybach, ktoré názve typového radu nahradilo pána Benza. Už tu teda nie je len športový Mercedes-AMG GT, ale tiež luxusný Mercedes-Maybach. Premiéry prebehli paralelne dve, jedna v Los Angeles, druha v Šanghaji. Mercedes-Maybach je odvodený od veľkého sedanu Mercedes-Benz triedy S (W222), s rázvorom 3 365 mm a dĺžkou karosérie 5 453 mm je o 200 mm dlhší ako základná S-Klasse.

Všetok nárast dĺžky putuje v prospech priestoru na kolená cestujúcich vzadu, ktorí sedia na samostatných sedadlách. Nechýba ich všestranné elektrické nastavovanie, postriebrené ručne robené poháre na šampanské ani súprava mikrofónov a reproduktorov, ktoré majú uľahčiť komunikáciu medzi pasažiermi vpredu vzadu. Tento prvok je trochu prekvapujúci z dvoch dôvodov: deliaca stena typická pre limuzíny tu chýba a výrobca hovorí o svojej novinke ako o najtichšom sériovom sedane súčasnosti…

Mercedes-Maybach vstúpi do predaja vo februári nadchádzajúceho roku v dvoch verziách: osemvalec S 500 ponúkne výkon 455 koní (335 kW) a krútiaci moment 700 Nm, zatiaľ čo prevedenie S 600 sa spoľahne na osvedčený dvanásťvalec s výkonom 530 koní (390 kW) a krútiacim momentom 830 Nm. Za zmienku stojí, že hodnoty zrýchlenia z 0 na 100 km/h (5,0 s) a maximálna rýchlosť (250 km/h) sú pre obe verzie rovnaké. Štandardom je pohon zadných kolies, S 500 budete môcť mať na želanie pohon všetkých kolies.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

![E1rQczS6lvE](http://img.youtube.com/vi/E1rQczS6lvE/0.jpg)

Titulok: Alfa Romeo Tonale prejde ako PHEV až 80 km na elektrinu

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.