Suzuki Vitara: menšie rozmery, viac štýlu

Štvrtá generácia Suzuki Vitara prišla o prívlastok Grand – je totiž menšia. Technicky vychádza zo Suzuki S-Cross a bude konkurovať napríklad Škode Yeti.
Vydané  Text: 
Po deviatich rokoch prichádza úplne nové prevedenie Suzuki Vitara. Na dĺžku meria 4 175 mm, takže je o 12 cm kratšia ako súčasný model – päťdverová Grand Vitara dnes meria 4 300 mm (v prevedení bez náhradného kolesa na piatych dverách). Technika vychádza z modelu S-Cross, Vitara má však o 10 cm skrátený rázvor na 2 500 mm. So Suzuki S-Cross sa zhoduje ponuka motorov – dve tisícšestovky majú výkon 88 kW, benzínová dosahuje 156 Nm a má päťstupňovú prevodovku, dieselová s 320 Nm spolupracuje so šesťrýchlostnou. Štandardom je novž pohon predných kolies, za príplatok je elektronicky riadený systém Allgrip s možnosťou voľby pevného pomeru rozdelenia hnacích síl medzi predné a zadné kolesá. Svetlá výška je slušných 185 mm. Nová Vitara je prvým Suzuki, ktoré má LED svetlomety, radarové systémy – adaptívny tempomat a automatické núdzové brzdenie – a systém pokročilej konektivity pre smart telefóny. Predaj sa začne v polovici roka 2015, nová generácia sa bude vyrábať v Maďarsku spoločne s modelmi Swift a S-Cross. Ponuku bude tvoriť jediná karosárska verzia, päťdverová s 375l batožinovým priestorom. S nástupcom trojdverovej Grand Vitary ani s návratom verzie kabriolet sa nepočíta








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!