Mercedes-AMG GT: Najostrejší z Mercedesov si vyšliapne na 911 Turbo

Mercedes-Benz odhaľuje nový dvojdverový model s nekompromisnou športovou technikou. Má preplňovaný štvorliter, výkon 510 koní a najrýchlejšie ide 310 km/h.
Vydané  Text: 
Po úspechu Mercedesu SLS AMG prichádza nový menší model. Volá sa Mercedes-AMG GT a neuznáva kompromisy. Jeho hliníková karoséria má motor uložený až za prednou nápravou a prevodovku naopak pri zadných poháňaných kolesách. Novinka je navrhnutá s dôrazom na okruhové využitie, zároveň ale disponuje všetkou komfortnou výbavou známou z ostatných Mercedesov. Osemvalcový motor M178 má objem 4,0 litra, mazanie so suchou skriňou a dvojicu turbodúchadiel umiestnených vnútri medzi radmi valcov. Prevodovka je sedemstupňová dvojspojková, rovnako ako v skoršom SLS AMG. Štandardom je vždy aktívne uloženie motora, výkonnejšie prevedenie má štandardne aj adaptívne tlmiče a samosvorný diferenciál. Na želanie sa budú navyše dodávať keramické brzdy a kované kolesá. Už základný Mercedes-AMG GT so svojimi 340 kW (462 k) a 600 Nm vie ísť najrýchlejšie 304 km / h a šprint na stovku zvládne za rovné štyri sekundy. Mercedes-AMG GT S má 375 kW (510 k) a 650 Nm, jeho maximálka je 310 km/h a akcelerácia je o dve desatiny rýchlejšia. Nezabudlo sa ale ani na praktickosť. Kufor je prístupný cez výklopnou stenu a má objem 350 litrov, vo výbave nechýbajú parkovacie senzory, zadná kamera a celá plejáda asistenčných systémov. Predaj sa začne na jar 2015.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.