Zásoby pôvodných TEČ sa míňajú. Už čoskoro ich nebude možné získať

Na získanie starých TEČ máte už len pár týždňov. Potom ich kompletne nahradia tie nové.

Vydané  Text: 

Začiatkom aktuálneho roka vstúpila do platnosti novinka týkajúca sa všetkých motoristov. Zavedenie nového dizajnu tabuliek s evidenčným číslom (TEČ) vzbudilo na verejnosti rozporuplné reakcie.

Tak či onak, na cestách už aktuálne môžeme stretnúť veľké množstvo vozidiel s novým dizajnom tabuliek. Našlo sa dokonca aj zopár vodičov – kreatívcov, ktorí si zadovážili vlastnú kombináciu písmen a čísel.

V niektorých okresoch sa však naďalej môžeme stále stretnúť s prideľovaním tabuliek v starom dizajne. Dokedy to tak bude?

Kompletné nahradenie po minutí zásob

Podľa informácií zverejnených TASR môžeme usúdiť, že dostupnosť starého formátu poznávacích značiek je aktuálne pomerne limitovaná.

Odhady polície dokonca hovoria, že zásoby starých TEČ by sa mali definitívne minúť už v polovici júna tohto roku. Informáciu o dostupnosti starých tabuliek s evidenčným číslom priniesla TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„*Nové tabuľky s evidenčnými číslami bez označenia okresu sa vydávajú zatiaľ iba pri využití elektronických služieb, respektíve pri osobnom podaní v prípade, ak o to občan vyslovene požiada“*.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Vo väčšine okresov na Slovensku teda môžete stále natrafiť na staré TEČ. Niektoré časti Slovenska sú však vyťažené viac, iné zase menej.

Tabuľky s novým formátom by mali kompletne nahradiť tie staré napríklad v Bratislave už koncom tohto mesiaca.

Inzercia

Inzercia

V hlavnom meste sa však podobná situácie vzhľadom k väčšiemu množstvu vozidiel dá očakávať. Medzi poslednými, kto bude môcť získať staré TEČ tak pravdepodobne budú vodiči z menších okresov.

 

Viacero benefitov

Pripomeňme si, že nové spracovanie TEČ oproti pôvodnej verzii vynecháva označenie okresu.

Nové poznávacie značky aj naďalej začínajú dvoma písmenami, no tie sú už len postupne generované v abecednom poradí. Nasleduje trojica čísel a napokon opäť dvojica písmen.

Podrobnejšie sme sa tejto problematike venovali už počas minulého roku. Ďalšou výhodou nových poznávacích značiek je aj možnosť ich ponechania a prehlásenia na iné vozidlo.









Pokračujte na ďalší príspevok »