VIDEO: Volkswagen si pre svojich fanúšikov pripravil prekvapenie. Láka na špeciálnu verziu Golfu R

Spaľovacie autá ešte nikam neodchádzajú

Prichádza Volkswagen Golf R v limitovanej edícii 333
Vydané  Text: 

Posledné mesiace sa v automobilovom priemysle točia hlavne okolo elektrických áut. Z nich sa totiž každým dňom stávajú čoraz zaujímavejšie kúsky. Nezabúda sa však ani na klasické autá so spaľovacími motormi. Tie totiž ešte nepovedali svoje úplne posledné slovo, čoho jednoznačným dôkazom je aj pripravovaná novinky od Volkswagenu. Ňou chce nemecká automobilka osloviť hlavne svojich skalných fanúšikov.

333

Dátum 31. máj 2023 by si do kalendára mali poznačiť všetci milovníci hot-hatchov. Volkswagen si totiž na tento deň pripravil predstavenie limitovanej edície modelu Golf R s označením 333. úplne nová verzia vrcholného športového prevedenia najpredávanejšieho modelu značky a posledné roky prinesie viacero špeciálnych prvkov. Síce Volkswagen zatiaľ bližšie detaily k novému Golfu R 333 neodhalil, z videa je však zrejmé, že pôjde o poriadnu špecialitu.

Okrem viacerých tmavých dizajnových doplnkov či modrých plakiet „R“ sa môžeme tešiť napríklad aj na prémiový výfukový systém Akrapović. Samotný názov limitovanej edície pritom pravdepodobne prezrádza finálny výkon auta. Pod kapotou by mal driemať dvojlitrový agregát TSI, ktorý poznáme z klasického Golfu R. Jeho výkon však oproti sériovej verzii vzrastie o 13 koní, čím sa vyrovná do nedávna dostupnému VW Golf R „20 Years“.

To sú tlaky! Test VW Golf R

Vrcholná verzia Golfu chce byť auto, ktoré dokáže všetko. Voziť vás každý deň do práce v lete aj v zime, zabaviť vás na okreske, naháňať autá na okruhu a dokonca aj driftovať. Dokáže to všetko?

Najrýchlejší produkčný Golf

Z video zverejneného automobilkou na sociálnej sieti Youtube je zrejmé, že Golf R 333 príde v špeciálnom žltom lakovaní, ktoré bude doplnené o čierne disky kolies či čierny pás na spodnej hrane dverí spoločne s nápisom 333. Nakoľko je zatiaľ nejasné aký bude objem produkcie tejto limitovanej edície, môžeme predpokladať, že vzhľadom k názvu bude dostupných len 333 kusov. Všetko sa však dozvieme v posledný májový deň.

Inzercia

Inzercia

Inzercia


Volkswagen do nedávna ponúkal aj už zmienenú špeciálnu verziu Golfu R s názvom „20 Years“, ktorá vznikla pri príležitosti výročia označenia Volkswagen R. Prvý model s týmto písmenkom bol uvedený v roku 2002 a bol to Golf štvrtej generácie. Vôbec najvýkonnejším sériovým R autom aj naďalej zostáva aktuálny [Touareg R](https://www.autoviny.sk/novinky/121745/najlepsi-volkswagen-sveta-sa-vyraba-v-bratislave-novy-touareg-r-kupite-uz-aj-u-nas) s výkonom až 340 kW a krútiacim momentom 700 Nm. Napriek nižšiemu výkonu v porovnaní s Touaregom R je však Volkswagen Golf R „20 Years“ najrýchlejším produkčným Golfom vôbec.

Sen rýchleho otecka / Minitest VW Tiguan R

Čo vznikne implementáciou športovej techniky do karosérie SUV? Dosiahol nemecký koncern jackpot, alebo nám vznikol ďalší model nepoužiteľný v bežnej premávke?

Inzercia

Inzercia




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!