VIDEO: Polícia obdržala úplne nové plug-in hybridné autá. Ďalšie prídu už čoskoro!

Vozový park Polície SR sa v týchto dňoch rozrástol o nové plug-in hybridné SUV Toyota RAV4.

Očakáva sa aj dodanie ďalších modelov. Dokonca aj prémiových BMW X3.
Vydané  Text: 

Modernizácia vozového parku Policajného zboru Slovenskej republiky začína naberať na obrátkach. Po prvých dodaných autách Kia Ceed a taktiež krátko po odovzdaní SUV Škoda Kodiaq v novom lakovaní, sa vozový park polície opäť rozrastá. Tentokrát doň pribudli prvé plug-in hybridné SUV, ktorých počet v najbližších mesiacoch ešte narastie.

 

S dôrazom na nízke emisie

Vedenie rezortu vnútra odovzdalo v utorok 2. mája Krajskému riaditeľstvu Policajného zboru v Bratislave úplne nové plug-in hybridné SUV Toyota RAV4. Celkovo sa do užívania dostalo 25 kusov tohto nízko emisného vozidla z celkovo objednaných 400.

Inzercia

Advertisement

Inzercia

Ministerstvo vnútra na nákup nových vozidiel od značky Toyota vyčlenilo celkovo 27 018 446,40 eur. Cena jedného kusu sa tak pohybuje na úrovni 67 546,116 €.


Na slávnostnom odovzdávaní prvých plug-in hybridných SUV pre potreby Polície Slovenskej republiky nechýbal ani poverený minister vnútra Roman Mikulec. Na margo obnovy zastaralého vozového parku uviedol:

„Vozidlá boli zakúpené za účelom plnenia služobných úloh Polície SR a útvarov Ministerstva vnútra SR. Budú primárne pridelené na Krajské, resp. okresné riaditeľstvá Policajného zboru. Nahrádzajú zastaraný vozový park rezortu, ktorý po mnohých rokoch modernizujeme, čím sa skvalitnia podmienky na prácu, v tomto prípade najmä policajtom. Pokračujeme tak v masívnej obnove vozového parku určeného na zlepšenie pracovných podmienok zamestnancov rezortu.“

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

 

Pribudne 230 nabíjacích bodov

Ministerstvo spoločne s nákupom nových elektrifikovaných vozidiel plánuje rozšíriť aj svoju sieť nabíjacích bodov.

Už do konca tohto mesiaca pribudne v rámci Bratislavského kraja až 61 nových nabíjačiek určených pre nabíjanie plug-in hybridných vozidiel a elektromobilov.

Celkovo bude v priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov sprístupnených až 230 nabíjacích bodov na celom území Slovenska. Túto informáciu potvrdil aj štátny tajomník rezortu vnútra Tomáš Oparty.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Policajný prezident Štefan Hamran ďalej uviedol:

„Máme pozitívne väzby z terénu a som rád, že príslušníci Policajného zboru postupne dostávajú zaslúžené nové autá, na ktorých si dokážu plnohodnotne vykonávať svoju prácu. Dodávky ďalších vozidiel financovaných z európskych peňazí Plánu obnovy a odolnosti budú k policajtom prichádzať postupne priebežne počas roka.“

Inzercia

Policajti dostanú BMW X3 či Škodu Enyaq iV

Okrem nových plug-in hybridných SUV Toyota RAV4 pribudne v rámci nasledujúcich mesiacov do vozového parku Policajného zboru až 760 kusov nových vozidiel.

Z tohto množstva až 550 kusov bude s plug-in hybridným pohonom vo vyhotovení určenom pre potreby polície, 104 kusov vozidiel s plug-in hybridným pohonom bude v civilnej verzii.

Okrem hybridných áut sa očakáva aj dodanie elektromobilov, ktorých by v roku 2023 malo byť 98.


Toyota RAV4 PHEV však nie je jediným modelom s plug-in hybridným pohonom, ktorý rozšíri vozový park polície.

Objednaných bolo aj 120 kusov BMW X3 PHEV a taktiež 30 ks Kia Sportage PHEV. Všetky zmienené autá budú s označením príslušnosti k Policajnému zboru SR. V civilnom prevedení sa očakáva dodávka 71 kusov Kia Sportage PHEV (možná chyba na stránke Ministerstva vnútra SR) a 33 ks Škoda Octavia PHEV.

Ďalej polícia dostane aj kompletne elektrické autá. Konkrétne ide o 83 ks Škoda Enyaq iV, 10 ks Kia EV6 a 5 ks Citroën Jumpy.

Elektromobily budú taktiež bez označenia príslušnosti k Policajnému zboru Slovenskej republiky.

No a na záver bolo objednaných aj 8 kusov naftového Volkswagenu Crafter, ktorého interiér je prestavaný na mobilné laboratórium.

 

 




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.