IONIQ 6 je nové svetové auto roka, na World Car Awards získal aj tituly za dizajn a elektromobil ako taký

Dnes je už nepochybné, že odvážny dizajn ľudia oceňujú práve tak, ako mnohé ďalšie vlastnosti novinky.

Vydané  Text: 

V značke Hyundai majú ďalší dôvod otvárať šampanské. Po tom, čo odborná verejnosť veľmi priaznivo prijala nový elektromobil IONIQ 6 vďaka jeho jazdným vlastnostiam, technologickej výbave a celkovému charakteru ([prvý test HYUNDAI IONIQ 6 77kWh 4×4 Premium](https://www.autoviny.sk/testy/124585/dali-nam-vyskusat-auto-ako-z-buducnosti-co-kupite-aj-na-slovensku-ohromilo-no-nie-vsetko-sa-nam-pacilo-hned-prvy-test-hyundai-ioniq-6-77kwh-4×4-premium)), značka si teraz na konto ocenení svojich modelov pripísala **ďalšie tri ceny udelené práve novinke IONIQ 6**.

Elektrický streamliner Hyundai IONIQ 6 získal prestížne ocenenie **World Car of the Year 2023 – Svetové auto roka 2023**. Spolu s hlavným titulom si model odniesol aj ocenenia World Electric Vehicle (**Svetové elektrické auto**) a World Car Design of the Year (**Svetový automobilový dizajn roka**). Výsledky World Car Awards boli oznámené na slávnostnom ceremoniáli **New York International Auto Show** (NYIAS).

Porota, ktorú tvorilo 100 automobilových novinárov z 32 krajín, vybrala IONIQ 6 spomedzi modelov, ktoré boli uvedené na trh v roku 2022. V prípade spoločnosti Hyundai ide už o druhé trojnásobné ocenenie spoločnosti na World Car Awards za sebou. V minulom roku porota vyhlásila za víťaza v rovnakých kategóriách model IONIQ 5 ([test Hyundai Hyundai IONIQ 5 Long Range RWD](https://www.autoviny.sk/testy/123524/test-hyundai-ioniq-5-je-elektromobil-z-ktoreho-sa-budete-tesit-kazdy-den)).

Inzercia

Inzercia

Advertisement

Tento rok tiež porota World Car Awards udelila šéfovi globálneho dizajnérskeho centra Hyundai **SangYup Leemu** titul **Osobnosť roka 2023**. Prestížne ocenenie získal za svoj významný prínos v oblasti koncepčných aj produkčných automobilov, ktoré boli predstavené v roku 2022, vrátane modelu IONIQ 6, [novej generácie modelu KONA](https://www.autoviny.sk/novinky/124301/nova-generacia-hyundai-kona-oficialne-male-suv-je-vacsie-a-radikalnejsie-a-pokracuje-s-benzinovymi-motormi) a [hybridného vodíkového konceptu N Vision 74](https://www.autoviny.sk/novinky/123873/hyundai-je-coraz-odvaznejsi-po-modeli-ioniq-6-ukazal-ohromujuci-vodikovy-n-vision-74-inspirovany-niekdajsim-pony-coupe).


Pre model IONIQ 6 pritom nejde o prvé ocenenia. Je napríklad držiteľom titulu „**Sedan roka**“ od GQ Car Awards 2023 a titulu „**Nové auto roka**“ od Le Guide de l’auto. Je potrebné pripomenúť, že všetky ocenenia nie sú len výsledkom subjektívnych hodnotení poroty. IONIQ 6 dosiahol **plné päťhviezdičkové hodnotenie bezpečnosti od Euro NCAP**, pričom v kategórii „Veľké rodinné auto“ získal ocenenie „Najlepší v triede“.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Prvý test HYUNDAI IONIQ 6 77kWh 4×4 Premium: Dizajn je vec vkusu, dobré jazdné vlastnosti fakt

Prvý test HYUNDAI IONIQ 6 77kWh 4x4 Premium dopadol pre Hyundai dobre, ale netvrdíme, že sa nám na novej generácii automobilov páči úplne všetko.

Inzercia

Inzercia

Zdroje: AUTOVINY.SK








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.