VIDEO: Súboj Leclerc vs Verstappen priamo z cockpitu!

Sadnite za volant monopostu Ferrari a vychutnajte si súboj Leclerca s Verstappenom
Vydané  Text: 
Prvý závodný víkend máme za sebou a bolo sa načo pozerať. Kráľovná motoršportu začala prvým podujatím v Bahrajne, kde sa konali aj predsezónne testy. Zatiaľ čo na testoch tímy neukázali maximálny potenciál svojich monopostov, na závode už nebolo čo skrývať a išlo sa naplno. No a neostáva nám nič iné len konštatovať: Ferrari je späť ! Stajňa so spínajúcim koňom v logu si odniesla z úvodného podujatia hneď double a tak po víkende mali konečne „tifosi“ dôvod na radosť.
Jedným z highlightov nedeľného závodu bol súboj Charlesa Leclerca s úradujúcim majstrom sveta Maxom Verstappenom. Tí si pozície vymenili hneď niekoľkokrát a postarali sa tak o najnapínavejšie momenty závodu. Jeden súboj sa podarilo zachytiť aj z novej kamery, umiestnenej v prilbách značky Bell. Kamera váží len niekoľko gramov a vie sa nám postarať o takéto spektakulárne zábery priamo z cockpitu monopostu F1.
Všetci očakávali, že Holanďan nakoniec ešte na Monačana zaútočí v závere pretekov, hneď po reštarte za SafetyCar. Nestalo sa. Max Verstappen musel nakoniec z pretekov odstúpiť z dôvodu technickej poruchy na jeho monoposte RB18. Vyzerá to tak, že nové pravidla priniesli viacej možností na predbehanie a nám neostáva nič iné, len tešiť sa na ďalšie preteky už tento víkend.




Autá boli moja srdcovka už od malička, keď sme sa hrávali Need for Speed II na prvých počítačoch. Hneď po spravení vodičáku, som mal možnosť ako prvé auto zdielať bratovú BMW E36 328i so samosvorným diferenciálom. Toto auto mi dalo veľkú školu života a odštartovalo moju vášeň pre automobilové závodenie. Naučilo ma jak jazdu driftom tak jazdu na čistú stopu. Neskôr som presedlal do Citroenu Saxo VTS (predný pohon, ľahký hatchback) s ktorým sme získali už cez 30 pohárov v auto slalomových súťažiach. Moje testy budú zamerané najmä na dojmy z jazdy, správanie podvozku a odozvu motora. Ako každý fanúšik rýchlej jazdy mám na 1. mieste Porsche 911 GT3 ( hádam sa raz dostanem za volant 🙂 . Z aut, ktoré som mal možnosť šoférovať sú u mňa v TOP 3 BMW M2, Renault Megane IV Trophy FL. a Toyota Yaris GR 🙂





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.