Autoviny.sk odporúčajú: Film Schumacher je snímka, ktorú by mal vidieť každý fanúšik motorizmu

Film Schumacher, ktorý mal pred pár dňami premiéru na streamovacej platforme Netflix, by mal určite videť každý fanúšik motoršportu. My vám prinášame náš pohľad na túto dokumentárnu snímku, ktorá nenechá nikoho ľahostajným.
Vydané  Text: 
Pokiaľ vás zaujíma svet motorizmu a patríte medzi fanúšikov motoristických športov, určite by ste si nemali nechať ujsť film Schumacher. Snímka, ktorá zachytáva pôsobenie legendárneho jazdca nielen vo svete Formula 1, je aktuálne k dispozícii na stramovacej platforme Netflix. A určite stojí za to! Veľkolepý úspech, ktorý v roku 2013 zožal film Rush zachytávajúci kariéru dvoch azda najväčších rivalov v F1, Nikiho Laudu a Jamesa Hunta, čiastočne inšpiroval aj tvorcov tejto novinky. Schumacher je však dokumentárny film, ktorý poodkrýva niečo zo zákulisia rodiny Schumacherovcov, predovšetkým však hovorí o úspechoch a neúspechoch legendárneho Michaela Schumachera. Film pomerne bohato opisuje jeho kariéru, začiatky, boj s Ayrtonom Sennom, prvé dva majstrovské tituly a taktiež aj **úvodné trápenie sa v stajni Ferrari**. Schumacher ukazuje, aký dokáže byť **motoršport neľútostný a zároveň ako dokáže ľudí spájať**. Od filmu sme pritom spočiatku nemali veľké očakávania. Predsa len ide o dokumentárnu ukážu života pretekára F1, čo je žáner, ktorý nie je vždy kasovým trhákom. Avšak už prvé minúty ukázali, že film od tvorcov Netflixu nebude nudný či sterilný. Spočiatku sa síce pomerne dlho rozpráva o prvých sezónach Michaela v edícii F1, neskôr vás možno bude trochu nudiť neustále trápenie sa tejto legendy vo farbách Ferrari a jeho neschopnosť dosiahnuť na majstrovský titul. ### Odmena pre tých, čo sú verní až do konca Aj keď je úvod filmu skôr mierny a pre niekoho dokonca nudný, pre tých, ktorí zostanú verní až do konca, je pripravený rozhovor s členmi rodiny a blízkymi priateľmi Michaela. V ňom sa okrem iného dozviete čo-to o aktuálnom zdravotnom stave Schumachera, ktorý v roku 2013 utrpel ťažké poranenia hlavy. Hoci sme v úvode napísali, že film je určený pre každého fanúšika motoršportu, určite to nie je film pre každý typ diváka. Pravdepodobne nezaujme niekoho, kto hľadá odreagovanie sa po ťažkom dni. Naopak, snímku ocenia ľudia, ktorých zaujímajú **osudy slávnych ľudí** a taktiež osobná tragédia rodiny Schumacherovcov. Nám sa film veľmi páčil a odporúčame vám ho. Dokonale zachytil to, čo Michaela počas jeho kariéry charakterizovalo. **Cieľavedomosť, odhodlanosť a predovšetkým pevná vôľa**. V závere sa môžete tešiť na **krátky príspevok od Micka Schumachera**, ktorý vás určite nenechá chladným. Ak si ho však chcete pozrieť hlavne pre bulvárne scénky a stoj čo stoj chcete preniknúť do súkromia sedemnásobného majstra sveta F1, potom vás táto novinka z Netflixu asi sklame.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!