Osemdesiatnik uháňal po ceste extrémnou rýchlosťou. Polícia ho zastavila a on im za odmenu vynadal…

Dôchodca uháňajúci rýchlosťou viac ako 180 kilometrov za hodinu? V Austrálii je to možné! Pri zastavení dokonca policajtov odmenil vynadaním. Ako napokon dopadol?
Vydané  Text: 
Väčšina z nás má dôchodcov alebo ľudí vo vyššom veku zafixovaných, ako sviatočných vodičov, ktorí z času na čas dokážu vytvoriť na ceste nejaký ten malér. Pravdepodobne nikto by nečakal, že dôchodca po osemdesiatke môže dostať pokutu za rýchlosť. A už vôbec nikto by nepredpokladal, že takýto dôchodca prekročí rýchlostný limit až o 82 km/h. To čo sa ale prednedávnom stalo v Austrálii, pravdepodobne nemá vo svete obdobu. **Tamojšia policajná hliadka totiž neďaleko mesta Alma pri Tarlee a Stockportu v dolnom regióne strednej časti Južnej Austrálie zastavila Subaru WRX. To uháňalo rýchlosťou až 182 kilometrov za hodinu**. Na danom úseku je však maximálna povolená rýchlosť kvôli častým smrteľným dopravným nehodám len 100 km/h. ### Ponáhľal sa na dražbu dobytku… Väčšie prekvapenie policajtov však čakalo, keď sa k samotnému vodičovi prihovorili. **Vysvitlo, že ide o 80-ročného farmára, ktorý si bol vedomý prekročenia rýchlosti. Aby toho nebolo málo, dôchodca mal policajtom vynadať, nakoľko sa ponáhľal na aukciu dobytku, ktorú kvôli zastaveniu nestihne**. Bohužiaľ, policajti v tomto prípade konali nekompromisne. Nielenže **staršiemu vodičovi udelili pokutu vo výške 1 814 austrálskych dolárov (cca 1 120€), ale taktiež mu bol udelený zákaz viesť motorové vozidlo na najbližších 6 mesiacov**.
Dôchodca uháňa rýchlosťou až 182 km/h
### Časté nehody si vyžiadali zvýšené množstvo hliadok Tamojšie úrady vydali v dôsledku tejto veci aj oficiálne vyhlásenie. V ňom stojí: *„Vzhľadom na vysoký počet smrteľných dopravných nehôd, ku ktorým v nedávnej dobre došlo v oblasti Barossa a Stredný sever, je tento spôsob jazdy veľkým znepokojením. Diaľničné hliadky budú aj naďalej prítomné pozdĺž hlavných tepien a diaľnic medzi vidieckymi oblasťami a budú zastavovať každé auto, ktoré prekročí rýchlosť alebo bude podozrenie na to, že vodič jazdí pod vplyvom alkoholu alebo drog.“ * V danej oblasti za tento rok zahynulo v dôsledku dopravných nehôd už 64 ľudí. Oproti minulému roku, kedy to v rovnakom období bolo „len“ 57, je to teda značný nárast. Vo väčšine prípadov pritom ide o starších ľudí, ktorí nezvládli riadenie.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.