Lincoln odhalil model Anniversary, jazda v ňom má pripomínať „tichý let“

Ak sa vám zapáčilo úchvatné Audi Skysphere, potom na novom Lincolne necháte oči tiež.
Vydané  Text: 
Spomínate si, keď značka Lincoln uviedla na trh model [Nautilus](https://www.autoviny.sk/novinky/117617/toto-je-suv-lincoln-nautilus-ukradol-dizajn-continentalu-a-spravil-dobre)? Dizajn vtedy nového SUV z roku 2017 priamo nadviazal na limuzínu Lincoln Continental a ponúkol elegantný zovňajšok s nápadným prémiovým charakterom. Americkému Lincolnu sa v uplynulých rokoch skutočne darí vyrábať pekné autá a zdá sa, že aktuálny dizajnový jazyk automobilky možno nazvať neoklasicistický. Nebude to tak ale vždy. Najnovšie sa automobilka prihlásila o pozornosť verejnosti koncepčným automobilom s názvom **Anniversary**, čo znamená *výročie*.
Ak vám koncept príde povedomý, vedzte, že sa skutočne nápadne podobá na [AUDI SKYPSHERE](https://www.autoviny.sk/novinky/122718/autonomna-jazda-nastavovanie-celkovej-dlzky-a-dizajn-z-inej-galaxie-privitajte-audi-skysphere-concept):

Autonómna jazda, nastavovanie celkovej dĺžky a dizajn z inej galaxie. Privítajte Audi skysphere concept!

Dizajn auta pripomínajúci vesmírnu loď je len čerešničkou na torte v podaní Audi skysphere concept. Štúdia, ktorá bude odhalená už o pár dní so sebou prináša hypermodernú techniku umožňujúcu meniť jej celkovú dĺžku!

Koncept vytvorili študenti z ArtCenter College of Design a podľa ich predstavy ide o víziu vozidla značky Lincoln po roku 2040. Má dve dvere, štyri miesta na sedenie a jazdí s neustálym pripojením na internet, autonómne, zdieľane a elektricky. Anglické pojmy connected, autonomous, shared a electric (C.A.S.E.) stoja za perspektívnou filozofiou automobilky, ktorá chce ponúkať jazdné dojmy „tichého letu“ (Quiet Flight driving).
Lincoln Anniversary nebude putovať do výroby a ani do predaja, keďže ho ale automobilka uviedla cez svoje oficiálne komunikačné kanály, je verejným záväzkom, že práve týmto smerom by sa Američania mohli vybrať. Automobily značky Lincoln sa v súčasnosti nedajú kúpiť na Slovensku, najbližšie si modely tejto značky môžete zakúpiť u našich susedov v Českej republike.

Taliani predviedli najkrajšie dvojdverové kupé sveta! Z DaVinci vám padne sánka

Nádherné Gran Turismo inšpirované odkazom DaVinciho s dĺžkou takmer päť metrov.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »