NEPREHLIADNITE: Dôležitý zjazd z bratislavského Prístavného mosta otvoria už v najbližších dňoch

Dobré správy! Už v najbližších dňoch by malo dôjsť k otvoreniu zjazdu z Prístavného mosta na Bajkalskú. Tento dôležitý dopravný úsek Bratislavy bol rekonštruovaný v rámci stavebných prác D4R7. Kedy sa tak stane?
Vydané  Text: 
Vodiči v Bratislave sa môžu radovať. Už na najbližšie dni je naplánované otvorenie dôležitého dopravného uzlu, ktorý prepája Petržalku s ostatnými časťami Bratislavy. Ide o zjazd z Prístavného mosta na Bajkalskú v smere z Petržalky na Zlaté piesky. ### Už tento víkend **Diaľničný zjazd**, ktorý bol rekonštruovaný v rámci stavebných prác D4R7 **by mal byť** podľa informácií [magazínu DNES 24](https://bratislava.dnes24.sk/velka-zmena-pre-vodicov-cez-vikend-otvoria-zjazd-z-pristavneho-mosta-na-bajkalsku-396173) **otvorený už tento víkend. Konkrétne sa hovorí o sobote 7.8.2021**. Otvorenie tohto zjazdu avizoval minister dopravy a výstavby Andrej Doležal. Jedným dychom však dodal, že **v prípade, že by zhotoviteľ celého projektu nestihol splniť požiadavky polície, k otvoreniu tohto úseku by došlo až budúcu sobotu, teda 14.8.2021**. Podľa Doležalových slov už špeciálny stavebný úrad vydal súhlas s otvorením zjazdu z D1 z Prístavného mosta od Petržalky smerom na Bajkalskú. Celé otvorenie má už momentálne v rukách polícia, ktorá dala zhotoviteľovi stavby určité podmienky, ktoré musia byť do otvorenia splnené.
Zjazd z Prístavného mostu na Bajkalskú v smere z Petržalky na Zlaté piesky
### September v znamení otvárania Ide teda o ďalší dopravný úsek, ktorý značnou mierou ovplyvňuje dopravu na obchvate Bratislavy a taktiež v centre mesta. Minister Doležal zároveň dodáva, že otvorenie ďalších úsekov D4R7 by malo prebehnúť už v najbližších týždňoch. Konkrétne sa skloňuje mesiac september. Všetky kolaudačné a dokončovacie práce úsekov D4R7 sú naplánované tak, aby ich otvorenie prebehlo ešte pred septembrovou sezónou. Práve vtedy je totiž na komunikáciách v Bratislave a okolí najhustejšia premávka. ### Problematická križovatka D1-D4 Pomerne plynulý priebeh stavebných prác však narúšajú práce na dôležitej križovatke spájajúcej diaľnice D1 a D4. Kvôli námietkam jednej z častí Bratislavy sa totiž pôvodné plány tejto križovatky museli zmeniť. D1 bude teda potrebné upravovať počas najväčšej prevádzky. Okrem toho je v tomto dopravnom uzle aj problém s obstarávaním, pretože finančné prostriedky, ktoré by mali zabezpečiť výstavbu sú síce alokované, avšak ešte neboli schválené Ministerstvom financií SR. Minister sa pre túto chvíľu neodvážil odhadnúť presný dátum dokončenia tejto križovatky. Odhadom len povedal, že sa tak má stať do 1000 dní od vysúťaženia.
Križovatka D1-D4




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »