Hyundai spustil predaj nového crossoveru Bayon. Ceny štartujú na príjemných 14 490 €

Novinka, ktorá rozširuje ponuku obľúbených mestských crossoverov, bude k dispozícii aj s automatickou prevodovkou.
Vydané  Text: 
Hyundia si povedal, že mestských crossoverov nie je nikdy dosť, a tak k populárnemu modelu Kona pridal ešte jeden. Hoci by sa mohlo zdať, že si tieto dva modely budú kradnúť zákazníkov, nie je tomu celkom tak. Bayon totiž ponúkne niečoho viac a niečoho naopak menej. Pohon 4×4 v tejto kategórii u nás príliš vyhľadávaný nie je, a tak v prípade Bayon k dispozícii nebube. Čo je pre našinca naopak dôležité, teda cena a veľkosť kufra, tu je v porovnaní so súrodencom atraktívnejšou voľbou. Aby sme ale nechodili okolo horúcej kaše, základný objem batožinového priestoru je 411 dmᶾ, v prípade verzie 48 V mild hybrid je objem 334 dmᶾ, po sklopení zadných sedadiel až do 1 205 dmᶾ. Pre porovnanie, základný objem batožinového priestoru modelu Kona je 374 dmᶾ (2WD), respektíve 361 dmᶾ (4WD).
### Atmosféra, turbo, mild-hybrid aj DCT Pod prednú kapotu bude na výber trojica motorov. Ponuka štartuje osvedčeným benzínovým atmosférickým štvorvalcom s objemom 1,2 litra (62 k2/84 k), ktorý bude k dispozícii s päťstupňovou manuálnou prevodovkou. O poschodie vyššie (výkonovo) je preplňovaný bennínový litrový trojvalec (74 k2/100 k), pri ktorom si už okrem šesťstupového manuálu budete môcť objednať aj sedemstupňový dvojspojkový automat DCT. Treťou altermatívou pod prednú kapotu je prelňovaný trojvalec 1,0 T-GDi doplnený o 48 V mild-hybridnú techniku (88 kW120 k). Podobne, ako v prípade klasickej verzie trojvalca, bude aj táto za príplatok k dispozícii aj s prevodovkou DCT.
### Bezpečnosť pre každého Z pohľadu bezpečnosti Hyundai nerobí kompromisy, pretože vo všetkých troch úrovniach výbavy ponúka rovnaký rozsah bezpečnostných systémov. Pri najvyššej výbave Style je však možnosť voľby príplatkových balíkov Safety Pack (+700 €) s manuálnou a Safety Pack+ (+1 000 €) s automatickou DCT prevodovkou, ktoré navyše ponúkajú systém autonómneho brzdenia pri odbočovaní vľavo, monitorovanie mŕtveho uhla, asistent na upozornenie na vozidlá, ktoré sa približujú v priečnom smere pri cúvaní, varovný systém na bezpečné opustenie vozidla a asistent na sledovanie jazdného pruhu. V Safety Pack+, ktorý je možné dokúpiť len pri vozidle s automatickou prevodovkou, je k dispozícii navyše aj adaptívny tempomat využívajúci údaje z navigácie.
### Rozumne namiešaný základ Bayon je v ponuke v troch štandardných úrovniach výbavy. V štartovacej výbave Comfort má vozidlo 15-palcové disky kolies, predné halogénové svetlomety, denné LED svietenie, strešné lyžiny a bohatý balík bezpečnostných systémov a asistentov. Nechýba napríklad asistent rozjazdu do kopca, systém autonómneho núdzového brzdenia s detekciou vozidiel, chodcov a cyklistov, systém na sledovanie únavy vodiča, upozornenie na odjazd vozidla stojaceho vpredu, automatické prepínanie diaľkových svetiel, informácia o maximálnej povolenej rýchlosti vďaka asistentovi sledovania dopravných značiek, systém na udržanie vozidla v jazdnom pruhu, či automatické tiesňové volanie e-call. Vodič ma k dispozícii výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant v koži, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, tónované sklá a prednú lakťovú opierku. Predné aj zadné okná sú elektricky ovládateľné, do základnej výbavy patrí aj manuálna klimatizácia, centrálne zamykanie s DO a alarmom, tempomat s obmedzovačom rýchlosti, svetelný senzor a zadné parkovacie snímače. senzormi.
### Vyššie výbavy ponúknu viac komfortu Najväčší rozdiel medzi výbavou Comfort a vyššími stupňami výbav je v prístrojovej doske a vo výbave pre vyšší komfort posádky. Vo výbavách Family a Style je vozidlo vybavené prístrojovou doskou Supervison s 10,25-palcovým LCD displejom, automatickou klimatizáciou, náladovým LED podsvietením v interiéri a zadnou parkovacou kamerou. Okrem väčších kolies (16, resp. 17-palcové zliatinové disky) tu nájdeme aj prednú masku chladiča lakovanú v lesklej čiernej farbe. Vo výbave Family je možné mať za príplatok 900 € miesto predných halogénových svetiel predné full LED svetlomety so statickým LED prisvecovaním zákrut a zadné LED svetlá. LED svetlami je vozidlo vo výbave Style vybavené automaticky. K atraktívnym doplnkom výbav Family a Style patria aj kovové pedále a elektricky sklopné vonkajšie zrkadlá.
### Pre najnáročnejších Najvyššia výbava Style má navyše aj zatmavené zadné okná, praktický organizér batožinového priestoru a fixačnú sieť, Winter Pack s vyhrievanými prednými sedadlami a volantom (vo výbavách Comfort a Family za príplatok + 500 €) a Smart Pack, tzn. inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom a bezdrôtové nabíjanie smartfónu (vo Family za príplatok + 500 €). S výbavou Style zákazník automaticky získava aj integrovanú navigáciu s 10,25-palcovým farebným LCD so službami Apple CarPlay/Android Auto, Bluelink a Live Services.
**Cena novinky štartuje na 14 490 € s DPH, prvé vozidlá sa už nachádzajú v dílerov značky. Hyundai poskytuje na vozidlo 5-ročnú záruku bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov. Zákazníci môžu tiež k vozidlu získať kompletnú sadu štyroch zimných pneumatík so zľavou do 65%.**








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!