Zisťovali sme, kedy a za koľko bude Genesis G70 Shooting Brake na Slovensku. Odpovede potešia všetkých priaznivcov tradičných európskych automobiliek

Excentrický, luxusný a priestranný. Nové prémiové kombi GENESIS G70 SHOOTING BRAKE je vytvorený špeciálne pre Európu, zaujímal nás čas príchodu na náš trh a ceny. Mnohých nepochybne sklameme, zatiaľ čo ostatní budú jasať, pretože ich nemeckí favoriti nebudú mať nového konkurenta.
Vydané  Text: 
GENESIS G70 SHOOTING BRAKE je jedným z najnovších automobilov koncernu Hyundai, bol vytvorený s cieľom osloviť európskeho zákazníka a ponúknuť mu prémiový chrarakter interiéru s veľkorysým vnútorným priestorom. Verzia Shooting Brake, teda kombi, vychádza zo sedanu predstaveného počas minulého roka a zaujímavosťou je, že má totožné celkové rozmery. Celková dĺžka dosahuje 4 685 mm, šírka 1 850 mm a výška neveľkých 1 400 mm. Rovnaký ostáva aj rázvor s dĺžkou pôsobivých 2 835 mm. Zmeny sa udiali v zadnej časti za C-stĺpikom karosérie, kde sa vo verzii Shooting Brake nachádza batožinový priestor väčší o 40 percent v porovnaní so sedanom. Teda sa jedná o podstatne väčší rozdiel v kapacite, ako ktorý ponúka napríklad Volkswagen Arteon v porovnaní s verziou Arteon Shooting Brake – iba dva litre:

Neriešte veľkosť kufra. VW Arteon Shooting Brake je skvelé auto kvôli iným veciam (TEST)

Ak zvažujete kúpu nového Volkswagenu Arteon Shooting Brake, určite si najprv prečítajte našu recenziu tohto elegantného kombi. Venujeme sa všetkému podstatnému.

Jednou z ďalších odlišností G70 Shooting Brake od verzie sedan je praktické vyhotovenie jednotlivého sklápania zadných sedadiel. Predná časť interiéru potom ostáva v porovnaní so sedanom prakticky nezmenená, na fotografiách môžeme pozorovať koncernový volant jednoduchšieho charakteru, digitálny prístrojový panel a 10,25-palcový centrálny displej vyhotovený do podoby voľne stojaceho tabletu.
Nevšednosťou sa pomaly stáva mechanický panel ovládania klimatizácie a tiež robustná páka automatickej prevodovky. Je evidentné, že cieľom automobilky GENESIS bolo, okrem iného, zaujať konzervatívneho európskeho zákazníka, ktorý preferuje klasické mechanické ovládače pred tými modernými senzorovými. Aj vďaka tomuto prístupu pôsobí interiér napokon trocha pozadu. Z technologického hľadiska ale ide o moderné auto. Ponúka veľmi solídny balíček asistenčných systémov na čele s inteligentou osvetľovacou technikou Intelligent Front-Lighting System (IFS), bezkľúčové odomykanie pomocou smartfónu s čipom NFC a tiež vstavanú autokameru. ### Dostupnosť v Európe a na Slovensku Automobilka vo svojej tlačovej správe v anglickom jazyku informuje, že G70 SHOOTING BRAKE pripravila práve pre európsky trh ako svoj piaty ponúkaný model. Očakávame, že na významné európske trhy sa automobil dostane v druhej polovici tohto roka. Zisťovali sme, ako to bude s dostupnosťou modelu GENESIS G70 SHOOTING BRAKE na Slovensku – veď aj my sme súčasťou európskeho trhu. Fanúšikov značky Genesis a koncernu Hyundai odpovede nepotešia, ale priaznivcov tradičných nemeckých výrobcov áno. Nový model sa na Slovensku predávať nebude, teda nie je možné uviesť ani termín spustenia predaja, ani cenové relácie. Informáciu nám zatiaľ samotná automobilka nepotvrdila ani nevyvrátila, ale zdroj blízky značke Genesis pre Autoviny.sk prezradil, že momentálne nie sú žiadne informácie o plánovanom spustení predaja tohto modelu na Slovensku. Nad dôvodmi môžeme špekulovať, ale nepochybne tým najpodstatnejším bude príliš malý záujem slovenských zákazníkov o túto značku automobilov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!