Ako poriadne umyť auto za 2 eurá na ručnej autoumyvárke? Tento program preskočte, je úplne zbytočný!

Na umývanie auta sa pozerá každý motorista trochu inak. Kým pre niektorých ide o formu relaxu, ďalší považujú čistenie auta za stratu času a peňazí. My odporúčame každému navštíviť umyvárku aspoň raz za týždeň, pretože odstránenie nánosov prachu alebo vtáčieho trusu pomáha zachovať lak auta v ideálnej kondícii. **Obzvlášť spomínaný vtačí trus môže už po niekoľkých… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Na umývanie auta sa pozerá každý motorista trochu inak. Kým pre niektorých ide o formu relaxu, ďalší považujú čistenie auta za stratu času a peňazí. My odporúčame každému navštíviť umyvárku aspoň raz za týždeň, pretože odstránenie nánosov prachu alebo vtáčieho trusu pomáha zachovať lak auta v ideálnej kondícii. **Obzvlášť spomínaný vtačí trus môže už po niekoľkých dňoch trvalo poškodiť lak,** ktorý opravíte len prestriekaním dielu. Ak však máte naponáhlo, alebo len nechcete za pravidelné umývanie míňať veľa peňazí, prinášame Vám niekoľko jednoduchých tipov, ako zvládnuť základnú očistu rýchlo a efektívne. ### POSTUP **Začnite aktívnou penou za 50 centov.** Zvyčajne ide o samostatnú pištoľ, s ktorou môžete na auto naniesť hustú farebnú penu s prostriedkami, ktoré uvoľňujú zaschnuté a ťažké nečistoty ako napríklad trus, mušky alebo blato. **Penu nechajte pôsobiť aspoň minútu pre lepší účinok.** Pokračujte vhodením 1,50 eura, ktoré by vám mali vystačiť na 3 dôležité programy. Vďaka pôsobeniu aktívnej peny sa nemusíte s ďalšími programami príliš zdržiavať. Dôležité je, aby ste boli stále v pohybe a krúžili okolo auta, pričom vodu striekajte od strechy smerom nadol, horizontálnymi pohybmi vo vzdialenosti cca 20 cm od karosérie auta a pod jemným uhlom. > Oplach čistou vodou preskočte! **Druhým programom, po aktívnej pene, bude hlavné umývanie šampónom.** Dbajte na to, aby ste dôkladne odstránili pôvodnú penu z karosérie. **A teraz prichádza náš tajný tip – oplach čistou vodou preskočte, pretože nemá žiaden praktický zmysel.** Od šampónovania tak môžete prejsť rovno k nanášaniu vosku. Ten v rýchlosti naneste na všetky dôležité časti a na záver auto dôkladne spláchnite osmotickou (demineralizovanou) vodou. Tá vám nahradí oplach a zabezpečí, že na karosérii nezostanú žiadne škvrny. Ako umývate svojho štvorkolesového miláčika vy? Máte nejaké tipy alebo triky, o ktorých by sme mali vedieť? Napíšte nám ich do komentárov!




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »