A je to tu. Kia EV6 v plnej paráde!

Hoci si na oficiálnu premiéru revolučného elektromobilu musíme ešte chvíľu počkať, dnes zverejnené fotky vyzerajú veľmi reálne, priam až fabricky. Ako sa vám páči nová Kia EV6?
Vydané  Text: 
Na podrobné technické údaje novinky si ešte musíme počkať až na oficiálne predstavenie, je však veľmi pravdepodobné, že sa od sesterského modelu Hyundai Ioniq 5 príliš líšiť nebudú. Aktuálne teda môžeme hodnotiť iba dizajn. A musíme uznať, že sa novinka automobilke vydarila.
Podobne ako v prípade súrodenca stavia na kombinácii mierne extravagantného stvárnenia karosérie a pomerne konzervatívnej kabíny. Tento trend badať v prípade koncernu už istú dobu aj pri modeloch s klasickými spaľovacími motormi, a tak asi nikoho neprekvapil. Čo však celkom určite prekvapilo, je pomerne odvážne stvárnenie zadných partií auta.
V porovnaní s konzervatívnou prednou maskou sú totiž zadné partie naopak veľmi odvážne. Úzke zadné skupinové svetlá sú doslova minimalistické, pričom tenký, po stranách zalomený prúžok, siaha až do zadných blatníkov. Z pohľadu komfortu poteší, že hoci je zadná časť tvarovo pomerne odvážna, pri manipulácii batožinou to vrásky na čele majiteľovi spôsobovať nebude. Piate dvere sú natiahnuté do šírky, nízko položená je aj nakladacia hrana kufra.
Prvé fotky odhaľujú ešte niekoľko detailov. Je napríklad zaujímavé, že automobilka kvôli dosiahnutiu minimálneho odporu vzduchu použila zapustené kľučky dverí, no spätné zrkadlá sú klasické. Poučení z predstavenia bratranca však dodávame, že v ponuke bude veľmi pravdepodobne aj verzia, ktorá bude vybavená tvarovo podstatne kompaktnejšími kamerami.
Interiér je zostavený podľa klasickej šablóny. Pracovisku vodiča dominuje dvojramenný volant, na ovládanie výbavy slúži kombinácia klasických ovládačov a dotykového displeja. Zaujímavým detailom je dvojposchodová stredová konzola. Jazdné režimy bude vodič ovládať otočným ovládačom s centrálne umiestneným parkovacím tlačidlom. Pod masívnou stredovou opierkou možno očakávať praktický úložný box. Prvé fotky naznačujú, že luxusne sa bude posádka v aute cítiť nielen z pohľadu priestorovej ponuky, ale aj kvality použitých materiálov.
Viac sme sa zatiaľ o novinke nedozvedeli, na podrobné údaje, ceny a predpokladaný príchod na náš trh si ešte budeme musieť počkať do oficiálneho predstavenia. Už dnes však môžeme povedať, že automobilka dostála sľubu, že na trh dodá elektromobil s veľkým potenciálom.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!