Rusi vám ukážu, ako vyzerá umývanie auta pri -40 stupňoch

Premýšlali ste už niekedy nad tým, čo by sa stalo, keby auto umyjete v extrémnom mraze? Nie? Tak nech sa páči
Vydané  Text: 
Možno už vonku zima nie je, stále sme však v zimnom ročnom období. Umývanie auta pri mínusových teplotách je pre mnohých ľudí tabu. Aj keď sme sa na túto problematiku len nedávno pozreli v [samostatnom článku](https://www.autoviny.sk/reportaze/122150/umyvanie-auta-v-zime-ma-to-svoje-pre-ale-taktiez-aj-proti), Rusi to vyskúšali v poriadne extrémnych podmienkach a výsledok stojí naozaj za to.
Za normálnych okolností by človeka asi nenapadlo umývať auto keď je **vonku mrazivých -38 stupňov**. Aj napriek tomu sa ale našli ľudia, ktorí to vyskúšali. Hummer H2, ktorý je inak už sám o sebe obrovským autom, pri extrémnom počasí nastriekali penou na umývanie. Výsledok? Ružový Hummer, ktorý je ešte väčší, ako obvykle sa preháňa po ruských cestách. Keďže všetci motoristi asi dobre vedia, že čím viac aktívnej peny, tým lepšie, chlapík na videu to dodržal do poslednej bodky. Po aplikovaní niekoľkých vrstiev peny **sa na aute vytvorila dobrých 20 centimetrov hrubá vrstva** napeneného ružového ľadu. Čo môže byť viac bláznivé, ako samotné nastriekanie auta v mrazoch aktívnou penou? No predsa prevezenie sa v takomto aute. Všetka bezpečnosť však bola dodržaná. Evidenčné číslo očistené, predné okná odmrazené, dvere vyrezané a spätné zrkadlá pripravené.
Nad všetkým by mala byť myšlienka, ktorá sa väčšinou aplikuje na výbuchy a podobné experimenty. **TOTO DOMA URČITE NESKÚŠAJTE!** Nielen že riskujete pokutu, teda na našich cestách zaručene, ale najmä môžete trvalo poškodiť svoje auto. Keďže Hummer H2 na videu je doslova ťažným koňom, určite náklad peny a ľadu nepociťoval nijakým extrémnym spôsobom. Ak by ste ale takúto kúru aplikovali na bežné auto, je možné že vďaka zamrznutiu peny by ste sa s ním už nepohli. Každopádne musíme povedať, že experiment to bol naozaj vydarený. Nielenže si vyslúžil našu pozornosť, zaujal aj veľké množstvo okoloidúcich, ktorý si ružový Hummer vo veľkom fotili. No veď posúďte sami, ako inak poriadne drsné auto vyzerá po aplikovaní niekoľkých vrstiev ružovej peny na umývanie.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »