BMW i4 ponúkne dojazd až 600 kilometrov

Po elektrickom SUV BMW čoskoro predstaví elegantné Grand Coupé i4. Na trhu by sa malo objaviť ešte tento rok.
Vydané  Text: 
BMW je na poli elektromobility pomerne aktívne. Je potešiteľné, že popri stále veľmi populárnej kategórii SUV, nezanevrelo ani na automobilovú klasiku. Video ako aj oficiálne fotky ukazujú, že ladenie elegantného Grand Coupé i4 vstupuje do finálnej fázy. O technických detailoch automobilka podľa očakávania zatiaľ mlčí, vystačiť si tak musíme so základnými technickými informáciami.
Aktuálne sa automobilka pochválila iba technickým minimom. Na pohon auta bude slúžiť sústava pohonu s maximálnym výkonom 390 kW (530 k), šprint z miesta na rýchlosť 100 km/h auto zvládne za približne 4 sekundy. Automobilka zdôrazňuje, že vo vozidle použila piatu generáciu svojho elektrického pohonu. BMW sa ešte stihlo pochváliť dojazdom na úrovni 600 kilometrov (podľa normy WLTP). Nevedno však, či sa tento údaj týka základného akumulátora, ktorý by mal ma podľa zákulisných informácií kapacitu približne 80 kWh.
Okrem toho sme sa z aktuálne dostupných informácií ešte dozvedeli, že elektrické BMW nezostane nič dlžné povesti značky. Počítať teda možno so špičkovo naladeným podvozkom, ktorého charakteristiku si bude môcť majiteľ upravovať. S autom si teda majiteľ dokáže užiť nielen dynamickú, ale aj mimoriadne komfortnú jazdu. Hoci Tento talent však dokážu autá bavorskej značky plniť aj v prípade modelov s konvenčným pohonom. Čo ponúkne BMW i4 navyše? Uvidíme.
Na ďalšie technické údaje si teda musíme počkať až na oficiálne predstavenie novinky. Súčasne s finálnym testovaním novinky už naplno prebieha aj príprava spustenia sériovej výroby, ktorá bude prebiehať v Mníchove. Podľa posledných informácií by malo oficiálne predstavenie novinky prebehnúť o mesiac, pričom prví zákazníci si svoje BMW i4 do garáže zaparkujú ešte tento rok.








Pokračujte na ďalší príspevok »