A je to vonku. Toto je nová Lada Niva!

Čakanie na novú generáciu modelu Niva sa končí. Automobilka ukázala prvé fotky a musíme uznať, že to auto vyzerá celkom k svetu.
Vydané  Text: 
Lada Niva v našich zemepisný šírkach fenomén. Západniari mali Géčko a Land Rover, my sme mali Nivu. A hoci bola technicky doslova starčekom, jej schopnosti v teréne boli stále mimoriadne. Žiadne sladučké SUV, ktorému para dôjde na poľnej ceste. Toto bol a stále je pracant na ktorého nedajú dopustiť lesníci a ani rybári. **Nový kabát so starou technikou** Rusi to, žiaľ, so zverejňovaním údajov o svojej novinke tradične nepreháňajú. Pochválili sa dizajnom karosérie, dovnútra fotografov zatiaľ nepustili. O novinke sme sa zatiaľ dozvedeli, že karoséria má rozmery 4 099 x 1 804 x 1653 mm (dĺžka x šírka x výška), rázvor náprav je 2 450 mm. V porovnaní s pôvodným modelom je teda novinka o niečo dlhšia (+ 43 mm) a širšia (+ 4 mm). Zatiaľ čo karoséria je o poznanie modernejšia, pohonná jednotka zostala zachovaná. Pod prednou kapotou teda aj naďalej tróni benzínový štvorvalec s objemom 1,7 litra, maximálnym výkonom 59 kW (80 k) a najvyšším krútiacim momentom skromných 127 Nm. Motor spolupracuje s päťstupňovou manuálnou prevodovkou, samozrejmosťou je pohon 4×4 ako aj redukcia.
Novinka by sa na trhu mala objaviť už na budúci rok, s najväčšou pravdepodobnosťou bude v ponuke ako Niva Travel. Automobilka totiž plánuje pokračovať aj vo výrobe pôvodného modelu, ktorý sa v posledných rokoch predával ako Lada 4×4. Žiaľ, tu dobré správy z Ruska končia. Je len veľmi málo pravdepodobné, že by sa nová Lada Niva Travel dostala aj na náš trh. Emisie skrátka nepustia.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!