Poisťovne zostavili rebríček TOP 10 modelov, ktoré odolajú zlodejom najdlhšie. Je tam aj vaše?

Zdroj síce neuvádza, koľko modelov bolo testovaných. Zostava desiatich najodolnejších je napriek tomu veľmi zaujímavá.
Vydané  Text: 
Rebríček odolnosti automobilov voči zlodejom každoročne zostavuje Ruská únia poisťovní (ARIA), ktorá si na hodnotenie vypracovala veľmi podrobný a obsiahly manuál. Autá sú hodnotené z viacerých pohľadov. Od zabezpečenia dverí, kapoty motora a veka batožinového priestoru, cez odolnosť zámkov dverí, kvalitu imobilizéra a alarmu až po odolnosť zámku na stĺpiku riadenia. Skúmaná bola aj „odolnosť“ auta voči manipulácii s VIN číslom a dostupnosti výroby a nakódovania neoficiálne získaných kľúčom k vozidlu. Výsledky svojho skúmania testovací tím následne porovnal s databázou kradnutých vozidiel v pomere k počtu konkrétneho modelu v prevádzke na cestách. Maximálny počet bodov bol 1000. Ako to nakoniec dopadlo? **Desať najlepších** Najodolnejším modelom sa v tohtoročnom teste stal Mercedes-Benz GLE, ktorý od testerov získal 633 bodov. Na ďalších priečkach sa umiestnili Mazda6 (626 bodov), Infiniti QX50 (617 bodov), Mazda CX-5 (600 bodov), Škoda Kodiaq (587 bodov), Lexus LX (585 bodov), Volkswagen Polo (530 bodov), Hyundai Tucson (495 bodov), Hyundai Solaris (440 bodov) a desiatku najodolnejších modelov uzatvára Mitsubishi Outlander (392 bodov).
**Zákon dopytu a ponuky** Až na malé výnimky (okamžitý export, poistné podvody) sa dnes autá kradnú na presne zadanú objednávku. Buď si motorista „objedná“ auto, alebo na trh treba dodať niektoré náhradné diely. U nás je však legalizácia ukradnutého auta pomerne zložitá, a tak sa autá kradnú hlavne na náhradné diely. Aj vám sa už stalo, že vám niekto ponúkol zánovné predné reflektory, nárazník, prednú masku, chladič, či čelné sklo? Premýšľali ste nad tým, odkiaľ tie diely má, alebo bola pre vás zaujímavá iba výhodná cena? Aj v prípade automobilov však jednoznačne platí, že kde je dopyt, tam je aj ponuka. A čím menej sa zákazník o pôvod auta a dielov zaujíma, tým viac obchod k kradnutými autami a dielmi prekvitá.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!