Schumacher sa vráti do série F1 už v budúcej sezóne! Ako je to možné?

Budúca sezóna série Formula 1 bude celkom výnimočná. Po nových pravidlách, ktoré vstúpia do platnosti už v roku, zažijeme jednu nostalgickú udalosť. Po deviatich rokoch totiž na štartovacom rošte opäť uvidíme svietiť meno Schumacher. **Mick Schumacher, syn legendárneho Michalea Schumachera, totiž v týchto dňoch podpísal kontrakt s tímom Haas.** Popri ňom sa na štartovacom poli objaví aj jeho… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Budúca sezóna série Formula 1 bude celkom výnimočná. Po nových pravidlách, ktoré vstúpia do platnosti už v roku, zažijeme jednu nostalgickú udalosť. Po deviatich rokoch totiž na štartovacom rošte opäť uvidíme svietiť meno Schumacher. **Mick Schumacher, syn legendárneho Michalea Schumachera, totiž v týchto dňoch podpísal kontrakt s tímom Haas.** Popri ňom sa na štartovacom poli objaví aj jeho spolujazdec z F2, Nikita Mazepin. Obaja tak nahradia aktuálne duo Romain Grosjean a Kevin Magnussen. Podľa prvotných informácií by sa kompletne nové zloženie jazdcov tímu Haas malo zúčastniť záverečných testov monoposotov F1 už v tomto roku.
Mick Schumacher tak bude pokračovať v stopách svojho otca, ktorý sériu Formula 1 vyhral hneď sedemkrát. **Okrem Michaela však na okruhu dosahoval slušné výsledky aj jeho brat,** a súčasne strýko mladého Micka, Ralf. Mick Schumacher prechádza do F1 po celkovom víťazstve v sérii F2, ktorá je považovaná za akúsi vstupnú bránu do sveta najprestížnejších motoristických pretekov súčasnosti. Vedúci tímu Haas, Guenther Steiner, hovorí: „Sme nesmierne radi, že môžeme potvrdiť, že Mick Schumacher bude od budúcej sezóny jazdcom našej stajne. Nemôžem sa dočkať jeho privítania v tíme.“ Ďalej pokračoval: „Šampionát Formula 2 je skvelou príležitosťou pre mladých jazdcov, na to, aby ukázali čo v nich je. V tomto roku bola nepochybne najväčšia konkurencia za posledných niekoľko sezón. **Mick vyhrával závody, zbieral pódiové umiestnenia, ale najmä exceloval v činnostiach, ktoré z neho urobili obrovský talent v roku 2020.“** „Preto verím, že možnosť pretekať vo Formula 1 prišla na základe jeho výsledkov. Máme pred sebou príležitosť, ako tím, vytvoriť z Micka jazdca, ktorý bude spĺňať všetky predpoklady pre ročník 2021. Týmto poskytujeme Mickovi možnosť sebarealizácie nielen na okruhu, ale taktiež aj mimo neho.“ Ako je už vyššie zmienené. Profesionálny debut síce mladého Schumachera čaká až v sezóne 2021, avšak povinnosti bude mať už po záverečnej Veľkej cene Abú Zabí. **Bezprostredne po závode totiž bude prebiehať záverečné testovanie jazdcov spoločne s prípravou na novú sezónu.** Mick Schumacher prichádza do série Formula 1 z nižších podujatí. European Championship Formula 3, v ktorej sa predstavil v roku 2018. Celkovo tu zaknihoval 8 víťazstiev. O rok na to už pretekal za farby akadémie Ferrari v sérii F2. Na margo svojho podpisu zmluvy so stajňou Haas uviedol: „Vyhliadka, že už v budúcej sezóne zasadnem do monopostu F1 ma robí nesmierne šťastným.“ Ako ďalej uvádza: „Chcel by som sa poďakovať predovšetkým tímu Haas, že mi poskytli túto príležitosť. Moja vďaka taktiež patrí akadémii Ferrari a Scuderia Ferrari za ich dôveru. Chcel by som sa taktiež poďakovať svojim rodičom za to, že mi umožnili pretekať. Viem, čo všetkom im dlžím. Vždy som mal sen, že budem súčasťou série Formula 1. Obrovské poďakovanie patrí aj mojim fanúšikom a všetkým fanúšikom motoršportu. Vydám zo seba všetko, tak ako vždy, a teším sa na ďalšiu cestu spolu s tímom Haas.“ Mick to pritom nebude mať vôbec ľahké. Už teraz ho veľa ľudí porovnáva s jeho slávnym otcom, ktorý je už momentálne druhý v historických tabuľkách víťazstiev. Tento rok ho predbehol, s celkovo 91 víťazstvami, Lewis Hamilton, ktorý aj v budúcej sezóne bude obliekať farby tímu Mercedes.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »