Chcete Lamborghini no nemáte naňho? A čo tak repliku?

Stavba replík má v automobilovom svete dlhú tradíciu. Niektoré sú vydarenejšie, niektoré menej vydarené a niektoré sú urážkou originálu. Čo by ste povedali na túto?
Vydané  Text: 
Ako si splniť sen o kultovom aute, keď máte tenkú peňaženku? Nuž buď si ho dáte do vitríny v mierke 1:18, alebo siahnete po replike. Výroba replík má veľmi dlhú tradíciu, najkopírovanejším autom je celkom isto kultový Lotus 7. Aj po dlhých desaťročiach od jeho vzniku ho stále ponúka viacero firiem či už vo forme hotového aute alebo skladačky. Veľmi populárne a cenené sú napríklad aj repliky ikonického Porsche 356. Tieto repliky sú pre nás milou spomienkou na autá dávnejšej histórie a špičkové kusy sú do detailu vernou kópiou originálu.
**Bohovia z Olympu** Horšie je to už v prípade, ak sa garážisti pustia do stavby modelu, ktorý je pomerne čerstvý. Internet je plný výtvorov z Ruska, ktoré originál pripomínajú iba veľmi vzdialene. Známe sú dokonca repliky, ktoré sa na ceste objavili skôr ako originál. Jedným z nich je napríklad Tesla Cybertruck. Poďme ale k nášmu autu. Toto „skoro Lambo“ Aventador vzniká v Indii a na svedomí ho má spoločnosť Executive Modcar Trendz. A toto rozhodne nie je nejaká garážová firma, stavbe replík sa venuje dlhodobo a ponúka ich ako katalógovú úpravu sériového auta. U nás by im to celkom určite neprešlo, v Indii si však s takouto zásadnou zmenou pôvodného auta zjavne ťažkú hlavu nerobia.
**Čo tam po technike…** Je úsmevné, že ako základ pre jeho firma použila sedan Honda Accord. Pri pohľade na ich výtvor však musíme uznať, že si na svojom diele dali celkom záležať. Od tvarov karosérie, otvárania dverí až po reflektory. A samozrejme, chýbať nemôže ani farba, ktorá k tomuto kultovému športiaku patrí. Z niektorých uhlov rozpozná plagiát skutočne iba znalec. Tam ale inšpirácia originálom končí. Všetka technika sedanu zostala bez zmeny a tak je jasné, že s ním na okruhu žiadne veľké rodeo majiteľ robiť nebude. O to však autorom projektu zjavne nešlo. Bude to však budúcemu majiteľovi stačiť? Úspech projektu naznačuje, že áno. Dnes skrátka žijeme kultom obalu a čo je vnútri moc neriešime. A platí to, žiaľ, nielen o fejkových autách. Čo vy na to? Stačilo by vám takéto fejkové “Lambo“?








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!