Cena nového Golfu rapídne klesá! Už stojí ako o triedu menšie auto

O tom, ako prebiehajúca pandémia ovplyvnila automobilový priemysel, sme v posledných mesiacoch informovali našich čitateľov hneď niekoľkokrát. Problémy spôsobilo dočasné zastavenie výroby, ale tiež pokles záujmu o nové autá zo strany zákazníkov. Ide o prirodzenú reakciu na nestabilnú situáciu vo svete, ktorá v kombinácii s vládnymi opatreniami ohrozuje stabilný príjem domácností. **Časť záujemcov preto uprednostnila kúpu lacnejšieho… Prečítať celé
Vydané  Text: 
O tom, ako prebiehajúca pandémia ovplyvnila automobilový priemysel, sme v posledných mesiacoch informovali našich čitateľov hneď niekoľkokrát. Problémy spôsobilo dočasné zastavenie výroby, ale tiež pokles záujmu o nové autá zo strany zákazníkov. Ide o prirodzenú reakciu na nestabilnú situáciu vo svete, ktorá v kombinácii s vládnymi opatreniami ohrozuje stabilný príjem domácností. **Časť záujemcov preto uprednostnila kúpu lacnejšieho jazdeného auta, alebo sa rozhodla túto investíciu odložiť.** Automobilky však potrebujú ďalej predávať svoje modely, a preto sa pokúšajú prilákať zákazníkov na atraktívne zľavy. Príkladom rýchleho poklesu základnej ceny je nový Volkswagen Golf, ktorý sa v najnovšom cenníku dostal pod hranicu 16 000 eur v základnej výbave a motorom 1.0 TSI (66 kW/90 k). **V porovnaní s minulými mesiacmi došlo k poklesu ceny od 1 000 do 1 500 eur** v závislosti od stupňa výbavy a motorizácie. Najväčšie zľavy sa pritom viažu na výbavy Style a R-Line.
### Čo ponúka základ? Isto sa všetci pamätáme na časy, keď v cenníkoch výrobcovia vyzdvihovali úplne samozrejmé veci ako sú napríklad stierače či volant. Komfortných prvkov v najlacnejších verziách bolo veľmi málo, a preto takýmto vtipným spôsobom zoznam rozširovali. **Za najnovší Golf v základe sa však hanbiť rozhodne nemusíte.** Každé auto je totiž vybavené Full LED svetlometmi, digitálnymi prístrojmi, infotainmentom s dotykovou obrazovkou, automatickou klimatizáciou, asistenčnými systémami, elektrickými oknami či bezkľúčovým štartovaním. Našim **„tajným tipom“ v ponuke Golfu je výbavový stupeň Life,** ktorý základ dopĺňa o adaptívny tempomat, dojazdovú rezervu, parkovacie senzory, kožený volant či infotainment so zrkadlením obrazovky telefónu. V kombinácii so slabším 1.5 TSI a manuálnou prevodovkou sa s bonusom stále zmestíte pod 20 000 eur. Ktorý Golf by ste si vybrali vy?








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!