Tu je Hyundai Kona v omladenej edícii. Čo už vieme?

Populárne mestské SUV dostane nielen prepracovaný dizajn, ponuku modelového radu rozšíri športová verzia N Line.
Vydané  Text: 
Informácie o omladenej generácie modelového radu Kona sa automobilka rozhodla púšťať postupne. Niečo je teda potvrdené už teraz, niečo vieme predpokladať na základe zmien v rámci iných modelových radov. Potvrdený je zatiaľ prepracovaný dizajn karosérie. Nová predná maska si zachovala delené predné reflektory, no pôsobí podstatne uhladenejšie a elegantnejšie. Či je táto cesta správna alebo nie rozhodnú zákazníci. Každopádne môžeme povedať, že si auto zachová špecifický štýl, ktorý však nebude tak polarizujúci ako v prípade súčasnej generácie. Novinka tak potvrdzuje trend automobilky, kedy sa dizajnom presúva ku konzervatívnejšej (bonitnejšej) klientele. Z prvých obrázkov vieme tiež to, že auto dostalo nové reflektory osadené LED technikou. Je veľmi pravdepodobné, že podobný rukopis bude použitý aj na zadnej časti auta.
**N Line bude!** Automobilka to prezentuje ako prekvapenie, no prekvapením by skôr bolo, ak by Kona športovú verziu nedostala. Veľký úspech totiž má naprieč celou modelovou ponukou Hyundai od malého modelu i10 až po kompaktné SUV Tucson. Zavedenie verzie N Line automobilke navyše vytvára priestor na to, aby bola štandardná veria Kony o poznanie konzervatívnejšia. **Kabína v výbava** O novinkách tohto charakteru zatiaľ automobilka zanovito mlčí. Musíme si ešte počkať. Ak ale zoberieme do úvahy zmeny charakteru dizajnu karosérie, viac elegancie by v kabíne neprekvapilo. Očakávať možno tiež prepracovanú navigáciu so službami Bluelink® Connected Car Services a Hyundai LIVE Services a tiež novú generáciu bezpečnostných systémov Hyundai SmartSense. A čo ešte? Uvidíme čoskoro.
**Verzie a pohon** Už v súčasnej generácii bola Kona z pohľadu výberu pohonu rekordérom. Pohon predných kolies aj 4×4, benzín, diesel, hybrid aj čistý elektromobil. Čo by k tejto zostave ešte mohli v automobilke pridať. Z koncernových regáloch by sa na nasadenie ponúkal mild-hybrid v spojení s preplňovaným benzínovým trojvalcom 1.0 T-GDI . Je však otázne, či ho Kona vzhľadom na súčasnú skladbu vôbec potrebuje. Otázne tiež zatiaľ zostáva nasadenie nového atmosférického ako aj preplňovaného štvorvalca s objemom 1,5 litra, ktorý prednedávnom automobilka na trh uviedla v rámci modelovej rodiny Hyundai i30. Viac podrobností o nových modeloch Kona a Kona N Line zverejní Hyundai v nasledujúcich týždňoch.








Pokračujte na ďalší príspevok »