Retro a elektrika? Ak to má dopadnúť takto, tak my sme za!

S malovýrobcami elektromobilov sa v posledných rokoch roztrhlo vrece a jedna zaujímavá firma sídli aj v Čechách. Možno budete prekvapení, koľko si za tento chutný kúsok pýta.
Vydané  Text: 
Firma MW Motors nie je žiadny zelenáč. Na spojení retro karosérie a elektrického motora pracuje už dlhšie. Najprv sa vydala cestou moderny, každé koleso dostalo vlastný motor (model Luka EV in-wheel). Umiestenie motorov v kolesových jednotkách je síce efektné, no dosť drahé. Za takto vybavený model si firma pýta od 40 000 € (bez DPH a dopravy). Chuť na elektromobil však maj aj motoristi, ktorí majú do vrecka hlbšie.
**Luka EV Traditional** Konštruktéri preto systém pohonu prepracovali a auto dostalo klasický pohon s jedným motorom. Ak čakáte brutálne šprinty a výkony asi vás sklameme. Toto auto také ambície nemá, skôr je určené pre vodičov, ktorí si jazdu radi užívajú. O pohon vozidla sa stará elektromotor s maximálnym výkonom 55 kW (75 k), šprint miesta na rýchlosť 100 km/h zvládne za 9,8 sekundy a maximálna rýchlosť je 140 km/h. Sústava akumulátorov s celkovou kapacitou 26,4 kWh by mala stačiť na 310 kilometrov jazdy.
**Keď ju miluješ…** Je ťažké sa do tohto krásneho dvojdverového kupé zamilovať? Komu sa nepáči, nech sa prihlási. Pre tých, ktorí si ho vedia predstaviť vo svojej garáži máme dobrú správu. Vývoj sa blíži do úspešného konca, a tak sa Luka EV Traditional už čoskoro dostane do predaja. A cena? Tá má byť celkom zaujímavá. Za pomerne luxusné kupé (napríklad interiér v koži), si firma od klienta vypýta od 30 000 € (cena je predbežná bez DPH a dopravy). Tak ako, dostali ste chuť?








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!