Tesla model Y má problém. Zákazníci zúria a odmietajú prevziať autá!

Ako informuje magazín Electrek, zákazníci sa opäť vo veľkom sťažujú na kvalitu výroby. Dopláca automobilka na odstávku výroby?
Vydané  Text: 
Tesla je prvou automobilovou značkou, ktorá sa do veľkosériovej výroby pustila bez skúseností. A ukazuje sa, že zatiaľ čo v oblasti softvéru konkurentom výrazne utiekla, so zabezpečením „mechanickej“ kvality výroby má stále problém. Znie to až neuveriteľne, no na ceste na piedestál automobilového Olympu ju môže zradiť to, čo majú klasické automobilky zvládnuté. Výroba.
Aktuálne sa nespokojnosť zákazníkov týka modelu Y. Ako ukazujú obrázky, problémy sa netýkajú skrytých chýb, ktoré sa ukážu až po najazdení väčšieho množstva kilometrov. Sú zjavné už na prvý pohľad! Nie je to tak dávno, čo v automobilke zabudli dotiahnuť maticu volantu, dnes sú na programe dňa bezpečnostné pásy, uvoľnené a poškodené sedačky… Na mieste je teda otázka, ako má Tesla zabezpečenú výstupnú kontrolu. Len ťažko si totiž možno predstaviť, že by si tieto nedostatky pracovník na výstupnej kontrole, či počas skúšobnej jazdy, nevšimol. V tejto súvislosti sa, hoci je to takpovediac trocha „po funuse“, ukazuje dôležitosť predpredajného servisu u dílera. Ten by totiž takéto nedostatky zachytil a odstránil. A meno automobilky by neutrpelo. Opakované prípady s diskutabilnou kvalitou výroby znaky Tesla ukazujú, že celok sa skladá z detailov.
### Ukazuje sa, že celkový dojem z technologicky špičkového výrobku môže výrazne pokaziť doslova primitívna chyba! Európskym fanúšikom automobilky zostáva veriť, že po spustení výroby vo fabrike, ktorú Tesla stavia pri Berlíne, sa ich tieto až úsmevné lapsusy týkať nebudú. A autá, ktoré budú zbiehať z jej výrobného pásu budú v takom stave, na aký sme pri výrobkoch Made in Germany už desaťročia zvyknutí.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!