Nový SEAT Ateca: Čo o ňom vieme?

Značka SEAT postupne zverejňuje nové správy o modernizovanej Atece.
Vydané  Text: 
Facelift modelu Ateca bude výrazný, SUV si osvojí dizajnové princípy nového Leonu a z Tarraca. V plnej paráde sa predvedie už v pondelok 15. júna a my vám sprostredkujeme všetky informácie a fotogalérie medzi prvými. Pre SEAT je nová Ateca veľmi dôležitá, pretože sa jedná o jej zástupcu kategórie malých SUV, teda momentálne veľmi vychyteného typu vozidiel. Ateca v sebe kombinuje snáď všetko, čo môže moderný motorista chcieť: vzhľad SUV, kompaktné rozmery, úsporné motory, vysoký posed, priestranný interiér a vskutku objemný batožinový priestor. SEAT pred časom chtiac-nechtiac na verejnosť vypustil informácie o tom, že už testuje nové SUV Ateca po facelifte. Facelift prichádza práve v čase, keď sa vzhľad aktuálnej Atecy stáva spoločensky zastaralým pre výrazný nový dizajn modelov Leon a Tarraco. Po estetickej stránke bude nová Ateca jednoznačne idenfikovateľná vďaka novému vzhľadu predných svetlometov. Inovácie na zadných partiách a z profilu budú skôr evolučné a menej výrazné. Z dostupnej fotografie zadných partií môžeme vidieť, že nový SEAT ATECA predstavený v pondelok ponúkne pohon všetkých štyroch kolies označený číslom 4 a štylizovaný nápis „Ateca“ na piatych dverách.
Špekulácie motoristických novinárov sa týkajú pohonu novej Atecy. Isté je, že v ponuke motorizácii budú figurovať benzínové motory 1.0 TSI a 1.5 TSI a tiež naftový motor 2.0 TDI. No a spoločne s modernizáciou palubných funkcií a bezpečnostných asistentov sa prirodzene uvažuje aj nad tým, že by sa nový španielsky SEAT Ateca stal plug-in hybridom (SEAT ATECA PHEV). Či to tak ale bude skutočne, je zatiaľ otázne. Olejom do ohňa špekulácií boli disky kolies, na ktorých predtým stál CUPRA Leon hatchback s plug-in hybridným pohonom. [GALLERY id=30602] Od uvedenia v roku 2016 sa celosvetovo predalo vyše 300.000 exemplárov modelu SEAT Ateca. To dokumentuje úspech kompaktného SUV a zmeny, ktoré teraz španielska značka uskutočnila, ho urobia pre zákazníkov ešte atraktívnejším.

Nový SEAT Ateca bude vyzerať ako Tarraco, už sa testuje

Facelift modelu Ateca bude výrazný, SUV si osvojí dizajnové princípy nového Leonu a z Tarraca.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!