Nový Opel Mokka je už na ceste: toto bude nový dizajn mestského SUV?

Nový Opel Mokka je až o 120 kg ľahší ako predchádzajúci model, do predaja príde začiatkom roku 2021.
Vydané  Text: 
Opel Mokka najnovšej generácie má úplne nový dizajn, ktorý vychádza z vysoko efektívnej modulárnej platformy CMP (Common Modular Platform) od spoločnosti Opel. Táto modulárna súprava ponúka maximálnu flexibilitu pri vývoji vozidla. Platforma CMP zároveň umožňuje použitie čisto elektrického batériového pohonu, rovnako ako aj spaľovacích motorov. Vďaka použitiu ocele s vysokou pevnosťou má vozidlo nízku hmotnosť a mimoriadne stabilnú karosériu. Nová Mokka váži až o 120 kilogramov menej než predchádzajúci model – pričom má takmer rovnaký rázvor kolies i veľkosť pneumatík. V elektrickom modeli Mokka-e je akumulátor umiestnený hlboko v podlahe vozidla, čím sa znížilo ťažisko a zároveň zvýšila torzná tuhosť o ďalších 30 percent – čo sú vynikajúce predpoklady dynamickej jazdy. Zákazníci sa môžu tešiť na veľmi svižnú Mokku druhej generácie, ktorá bude v ponuke u predajcov začiatkom roku 2021. Dovtedy pokračuje testovanie v plnom prúde. Zatiaľ výrobca pripomína prebiehajúce testy modelu iba prostredníctvom fotografií s dôsledným maskovaním, ktoré nám nedáva veľa priestoru na odhľadovanie detailov. Auto motor a šport má však možnosť nahliadnuť do zákulisia a veľmi pravdepodobnej budúcnosti modelu prostredníctvom licencovaných vizualizácií od Christiana Schulteho zo SCHULTE Design, ktorý nový Opel Mokka odhaduje nasledovne: [GALLERY id=30739] Ako môžete vidieť, nová Mokka bude výrazne odlišná od tej aktuálnej, estetické zmeny by mali byť dokonca tak zásadné, že zatienia aj avizované technologické inovácie, o ktorých informoval výrobca. Opel momentálne hovorí o ukončení testovania v lete, pričom keď bude Mokka pripravená do výroby, automobily začnú opúšťať montážnu linku koncom tohto roka. Do predaja potom príde začiatkom roku 2021.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!