Škoda počas pandémie ponúka výhody, o ktorých ste určite netušili! Zároveň pomáha ľuďom v núdzi.

Koronavírus sa dotkol azda všetkých oblastí života. Čo to znamená pre automobilistov? Slovenských importérov sme sa pýtali, aké následky má aktuálna situácia na predaj a servis automobilov. Na dôležité otázky odpovedá Marek Růžička, konateľ Škoda Auto Slovensko **Ako momentálne funguje predaj? Dokážete predávať aj online? Aký je záujem zákazníkov?** Škoda Auto Slovensko zareagovala na bezpečnostné a karanténne opatrenia… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Koronavírus sa dotkol azda všetkých oblastí života. Čo to znamená pre automobilistov? Slovenských importérov sme sa pýtali, aké následky má aktuálna situácia na predaj a servis automobilov. Na dôležité otázky odpovedá Marek Růžička, konateľ Škoda Auto Slovensko **Ako momentálne funguje predaj? Dokážete predávať aj online? Aký je záujem zákazníkov?** Škoda Auto Slovensko zareagovala na bezpečnostné a karanténne opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu a ponúka zákazníkom možnosť kúpiť si vozidlo priamo z pohodlia domova. Pre záujemcov sme pripravili virtuálnu predajňu. Vo veľmi prehľadnom systéme si zákazníci môžu cez kontaktný formulár poľahky objednať servisné služby, či využiť možnosti konfigurátora. Primárne si však vďaka vylepšenému systému môžu kúpiť skladové vozidlo z pohodlia svojho domova cez sekciu Škoda ihneď k odberu. V prípade kúpy vozidla si môže zákazník jednoducho vybrať vozidlo, ktoré mu najviac vyhovuje a rezervovať si ho. Následne dostane potvrdzujúcu SMS. Rezervácia platí tri dni. Autorizovaný predajca následne zákazníka kontaktuje a doriešia platobné podmienky ako aj odovzdanie vozidla. Zákazníkovi dokáže predajca efektívne pomôcť aj s nákupom na leasing. Zákazníci reagujú na túto možnosť pozitívne. Napriek tomu, že Live Showroom značky Škoda na Slovensku je spustený len pár dní, záujemci o nové vozidlo ho aktívne navštevujú a registrujeme už niekoľko desiatok rezervácií. **VIDEOTESTY AMŠ** **Môžu sa zákazníci dostať k objednaným autám, ktoré im mali prísť v tomto období?** Autorizovaní predajcovia postupne oslovujú zákazníkov, ktorých vozidlá sú v predajniach. Vzhľadom na aktuálnu situáciu si s každým zákazníkom individuálne dohodnú podmienky bezpečného prebratia vozidla tak, aby sa dodržali potrebné hygienické normy. **V akom rozsahu poskytujete servis? Ako ste pripravení na sezónne prezúvanie?** Zákazníci môžu plnohodnotne využiť služby celej siete autorizovaných servisov značky Škoda. Rozsah služieb a čas, v ktorých sú dané služby poskytované, si individuálne stanovuje každý autorizovaný partner sám, na základe svojich možností a aktuálnej situácie. Sezónne prezúvanie je v plnom prúde a poskytujeme ho zákazníkom podľa potreby. Klientom odporúčame, aby si návštevu servisu dohodli individuálne, buď telefonicky, alebo mailom. S konkrétnym prevádzkovateľom si zákazník dohodne rozsah potrebných opráv a servisných úkonov a čas, kedy budú vykonané.
**Akým spôsobom poskytujete záručné opravy?** Všetky naše autorizované servisy fungujú a sú pripravené vyhovieť požiadavkám zákazníkov. Po individuálnej komunikácii si klienti môžu so servisom dohodnúť akúkoľvek potrebnú opravu, vrátane záručných opráv a servisov. **Môžu sa ľudia dostať k autám, ktoré majú v servise na dlhšiu opravu?** Majitelia si na základe platnej legislatívy svoje automobily môžu vyzdvihnúť po dohode a za dodržania prísnych hygienických opatrení. **Dostanú sa ľudia k svojim objednaným/servisovaným autám, aj keď by sa predajca stal insolventným?** Obavy nie sú namieste. Škoda pracuje so zodpovednými a silnými partnermi. Škoda Auto Slovensko pre autorizovaných partnerov pripravila balík opatrení zameraný na zmiernenie ekonomických dopadov. Všetky autorizované predajne fungujú a poskytujú služby v súlade s nariadeniami Ústredného krízového štábu. **Plánujete po opätovnom otvorení predajní prilákať zákazníkov akciovými cenami/zľavami?** Škoda Auto Slovensko je dlhoročnou jednotkou na slovenskom trhu a aj po otvorení predajní sa príkladne postará o svojich zákazníkov. Vozidlá v akčných výbavách či s výhodnejšou cenou si môžu zákazníci dopriať už teraz v rámci aktuálnej ponuky v našom Live Showroome na www.skoda-auto.sk. -Koniec rozhovoru. Automobilka zároveň pomáha tým, ktorí to potrebujú. Došlo k zapožičaniu 10 vozidiel zástupcom Žilinského samosprávneho kraja. Poslúžia siedmym nemocniciam v kraji hlavne na prevoz pacientov, zdravotníckeho personálu, vzoriek či špeciálneho materiálu. Autá sa budú využívať aj pre účely mobilných odberov vzoriek na testovanie COVID 19 a pre potreby krízového riadenia. Okrem nemocníc pomôžu vozidlá ŠKODA aj dobrovoľníkom priamo v teréne. Už dnes pracujú aj v Žilinskom kraji napríklad študenti medicíny, ktorí pomáhajú zabezpečiť starostlivosť o klientov v sociálnych zariadeniach, obsluhujú telefónne linky v krajskom Call centre a pôsobia vo filtračných vstupoch pri nemocniciach a poliklinikách. Vozidlá budú využité pre aj účely mobilných odberov vzoriek na COVID 19 a pre potreby krízového riadenia.




Okolo áut a motoriek sa pohybujem odmalička, aj keď sme nikdy v rodine nemali Škodu 105/120. Za jeden z najväčších výkonov považujem generálku Žiguláka, ktorou sme s kamarátmi zložili praktickú maturitu na dopravnej priemyslovke. Na autách ma zaujímajú technické riešenia a inovácie, preto mi je ľúto, že v ostatnej dobe sa dozvedáme viac o konektivite a o mobilnom internete v autách než o novinkách v motoroch, nápravách a prevodovkách. Podľa mňa by auto malo mať charakter a aspoň trochu komunikovať s vodičom. Na autonómne jazdenie sa zatiaľ pozerám skepticky, aj keď časom môže byť riešením najmä v mestách. Baví ma cestovanie, komunikácia s ľuďmi a rozširovanie obzorov.




Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.