Nová Škoda Scala Spider sa predstaví už v lete! Má to však jeden háčik

Šikovní študenti zo školy v Mladej Boleslavi aj tento rok pripravujú koncept auta. Ako základ im poslúži nová Škoda Scala.
Vydané  Text: 
**Škoda Scala Spider,** takto sa bude volať nové vozidlo na ktorého výrobe sa podieľa 20 študentov zo **Škoda Academy.** V rámci workshopu v **oddelení dizajnu Škody v Mladej Boleslavi sa dokonca stretli aj s hlavným dizajnérom Oliverom Stefanim.** Spoločnými silami vytvorili prvú skicu vozidla, veď ako hovorí šéfdizajnér Škoda Oliver Stefani: > „Kreslenie je aj napriek širšiemu využitiu počítačov a simulácií stále podstatnou súčasťou práce automobilových dizajnérov.“
Predstavenie nových študentských vozidiel je tu každoročne počas letných mesiacov už od roku 2014. Minulý rok sme sa s našou kamerou boli pozrieť na koncept s názvom **Škoda Mountiaq, kde sme aj vyspovedali minuloročných tvorcov auta.** Práve študenti sú budúcnosťou pre automobilky, a ako môžeme vidieť na ich predošlých projektoch, všetky sú **hravé, štýlové a netradičné.** Preto sa už dnes tešíme, kedy si budeme môcť auto vyskúšať. Má to však jeden háčik, **zajazdiť si na ňom môže len pár ľudí v rámci predvádzacích akcií. Vozidlo sa totižto do komerčnej výroby nedostane.**








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!