Titul Car of the year 2020 získal Peugeot 208

Na rozdiel od minulého roka, získal Peugeot 208 titul s veľkým náskokom. Nástup elektromobilov podčiarkol aj úspech modelov na ďalších priečkach.
Vydané  Text: 
Úspech mestského modelu sa dal očakávať, na rozdiel od konkurentov ponúka komplexný pohľad na moderné auto súčasnosti. Od širokej ponuky pohonu, cez modernú koncepciu interiéru až po tradične veľmi emotívny dizajn. Nová generácia populárneho modelového radu na jednej strane dôsledne pokračuje v odkaze veľmi úspešných predchodcov, no súčasne veľmi sviežo reaguje na objednávku dnešnej doby. Je teda úspech Peugeotu 208 prekvapením? Ani nie, zmes tradície a moderny si pozornosť porotcov získal právom. Správnosť nastúpenej cesty, ako aj voľby odborníkov, podčiarkuje záujem motoristov. Elektrický Peugeot 208 si v januári kúpilo takmer 4 000 motoristov, vďaka čomu sa stal druhým najpredávanejším elektromobilom v Európe. **Šiesty titul** Peugeot patrí v ankete k veľmi úspešným značkám, aktuálny titul je už šiestym v poradí. Prvé ocenenie automobilka získala v roku 1969 (Peugeot 504) a ďalšie v rokoch 1988 (Peugeot 405), 2002 (Peugeot 307), 2014 (Peugeot 308) a 2017 (Peugeot 3008). **Stupne víťazov** Výrazný nástup elektromobilov podčiarkujú aj modely na ďalších priečkach. Striebro v ankete získala Tesla Model 3 a bronz Porsche Taycan. Výbornému Renaultu Clio sa tak ušla až štvrté priečka. Piaty skončil Ford Puma, očarenie z automobilov kategórie SUV už asi pomaly vyprcháva. Toyota Corolla je, možno nespravodlivo, až šiesta. Dlhoročná dôsledná práca automobilky na poli ekologických pohonov asi tak trocha zovšednela. Rebríček siedmich statočných uzatvára BMW 1. Konečné poradie ankety pre rok 2020 1. Peugeot 208: 281 bodov 2. Tesla Model 3: 242 bodov 3. Porsche Taycan: 222 bodov 4. Renault Clio: 211 bodov 5. Ford Puma: 209 bodov 6. Toyota Corolla: 152 bodov 7. BMW 1: 133 bodov








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!