KIA Sorento 2021 na prvých záberoch

Najväčšie SUV od Kie predávané v Európe dostane modernejší vzhľad a očakávane aj najlepšiu techniku spomedzi všetkých ostatných modelov.
Vydané  Text: 
Kia Sorento sa pripravuje na oficiálne predstavenie svojej úplne novej štvrtej generácie. Od roku 2002 automobilka predala viac ako tri milióny kusov tohtov väčšieho SUV a vstupom do štvrtej generácie sa zásadným spôsobom modernizuje nielen jeho vzhľad, ale i technika. Bude napríklad hybridná a po estetickej stránke si osvojí celkom nový dizajnový jazyk značky. Sorento 4 sa predstaví 3. marca 2020 na vyhradenom podujatí na autosalóne v Ženeve. Očakávania máme vysoké, pretože do modelu Sorento sa majú pretaviť všetky technologické i vizuálne novinky značky za posledné mesiace. Ak vás zaujali produkčné či koncepčné vozidlá, ako KIA Seltos, Sonet, Optima či Futuron, v Sorente by všetky ich inovácie mali byť zhrnuté do jednotného celku. Zo zverejnených vizualizácií môžeme usudzovať, že SUV si v plnej miere adoptuje LED svetlomety vpredu i vzadu, pričom najmä zadné partie budú vzdialene pripomínať modely istej prémiovej značky s SUV modelmi. Predná maska vozidla bude naďalej využívať dizajnový koncept „tigrieho nosa“, ale po novom plynulo prechádzajúci do moderných robustných svetlometov. Svetelný podpis z denných LED pásov bude pomerne jednoduchý, získa podobu akýchsi hokejok. Štvrté Sorento bude prvé vozidlo postavené na úplne novej platforme pre stredne veľké SUV, ako to uvádza výrobca vo svojej tlačovej správe. Výrobca zatiaľ neupresňuje detaily, teda podrobnosti o pohone alebo vnútornom priestore, tému KIA SORENTO 2021 však budeme aktívne sledovať.

Nové SUV KIA Seltos GT Line predstavuje značku v celkom novom svetle

Úplne nové SUV výrazne vystupuje z radu súčasných modelov.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »