Tesla spustila výrobu novinky, z ktorej konkurentov mrazí

Po novom závode v Číne a spustenia výstavby fabriky v Nemecku Tesla odhalila ďalšiu novinku. Model Y má potenciál, ktorý dnes možno iba ťažko odhadnúť.
Vydané  Text: 
Tesla v automobilovom biznise predvádza doslova šprint. Stavia fabriky, zvyšuje predaj, šokuje novými modelmi. Len ťažko v súčasnosti nájsť automobilku, ktorej produkty by lákali viac. A to všetko podčiarkuje marketingom, o akom klasické automobilky ani len nesnívajú. Kto iný dnes dokáže predávať ilúziu? Kto iný dokáže dostať štvrť milióna objednávok na produkt, na ktorý si klienti ani len nesiahli? Elon to skrátka vie a po svojej ceste na automobilový Olymp kráča ďalej. Na výrobnej linke vo Freemonte sa už objavili **prvé kusy Modelu Y**.
### Tesla Y Kompaktný crossover vzbudil veľký záujem hneď pri predstavení. Hoci sa výroba novinky už zjavne rozbehla, automobilka detailné informácie a dizajn interiéru zatiaľ tají. Čo vieme je to, že teoretický dojazd bude na úrovni 500 kilometrov a podľa vzoru ostatných modelov bude k dispozícii vo viacerých verziách. Postupne by mali do výroby nabehnúť verzie **Performance**, **Long Range Rear-Wheel Drive** a **Dual-Motor All-Wheel Drive**. Cena Modelu Y v Spojených štátoch štartuje už na úrovni **39 000 amerických dolárov**. Útok Elona Muska na Európu začne už čoskoro, po spustení výroby v Berlíne trh svojimi autami doslova zasype. V novej fabrike totiž plánuje vyrábať až 500 000 automobilov. Je veľmi pravdepodobné, že z výrobných liniek budú zbiehať Modely 3 a Y, ktoré zodpovedajú predstavám európskych motoristov. A ako poznáme Elona Muska, ani zďaleka to nie je koniec. Ďalším modelom by mohol byť mestský kompakt. Tento segment trhu má obrovský potenciál rastu a Elon to nepochybne vie.








Pokračujte na ďalší príspevok »