Ako si nainštalovať Android Auto? Už ho nemusíte sťahovať samostatne! Táto novinka poteší všetkých motoristov:

Držanie telefónu za volantom je z pochopiteľných dôvodov zakázané. Napriek tomu môžete využívať väčšinu funkcií bez toho, aby ste riskovali mastnú pokutu od policajtov. Ak potrebujete aj počas jazdy telefonovať, počúvať hudbu, podcasty alebo len využívať mobilnú navigáciu, **funkcia zrkadlenia obrazovky patrí k najlepším spôsobom integrácie smartfónu s vozidlom.** Majitelia telefónov s operačným systémom Android to však nemajú vôbec… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Držanie telefónu za volantom je z pochopiteľných dôvodov zakázané. Napriek tomu môžete využívať väčšinu funkcií bez toho, aby ste riskovali mastnú pokutu od policajtov. Ak potrebujete aj počas jazdy telefonovať, počúvať hudbu, podcasty alebo len využívať mobilnú navigáciu, **funkcia zrkadlenia obrazovky patrí k najlepším spôsobom integrácie smartfónu s vozidlom.** Majitelia telefónov s operačným systémom Android to však nemajú vôbec jednoduché, keďže na Slovensku je funkcia Android Auto stále nedostupná najmä pre absenciu rozpoznávania reči v slovenskom jazyku. **Výhody tejto funkcie získali majitelia smartfónov až po zložitejšom manuálnom stiahnutí aplikácie z internetu.** Tento inštalačný proces sme podrobne rozoberali aj v našom videu, kde nájdete návod aj popis jednotlivých funkcií.
ČO SA ZMENILO?
**S príchodom najnovšieho operačného systému Android 10 je aplikácia Android Auto integrálnou súčasťou systému.** To znamená, že v najnovších zariadeniach ju máte štandardne predinštalovanú a všetko by malo fungovať bez manuálneho sťahovania apk. súborov z internetových stránok. Pokiaľ ste majiteľom staršieho mobilného zariadenia, **skontrolujte si možnosť aktualizácie operačného systému na najnovší Android 10** na stránkach výrobcu mobilných telefónov.
VIDEO – MANUÁLNA INŠTALÁCIA ANDROID AUTO




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »