Záujem o SUV pokračuje. Lexus tento rok predal pol milióna esúvečiek

Lexus oslavuje dosiahnutie míľnika v podobe pol milióna predaných vozidiel SUV na európskych trhoch. Ide o dôležitý medzník v histórii značky, ktorá stvorila koncept luxusných SUV, keď na prelome storočia uviedla svoj originálny model RX 300. Úhrnný predaj ku koncu novembra 2019 ukazuje, že Lexus bol priekopníkom v segmente luxusných SUV so svojím originálnym modelom RX…. Prečítať celé
Vydané  Text: 
SUV modely značky Lexus
Lexus oslavuje dosiahnutie míľnika v podobe pol milióna predaných vozidiel SUV na európskych trhoch. Ide o dôležitý medzník v histórii značky, ktorá stvorila koncept luxusných SUV, keď na prelome storočia uviedla svoj originálny model RX 300. Úhrnný predaj ku koncu novembra 2019 ukazuje, že Lexus bol priekopníkom v segmente luxusných SUV so svojím originálnym modelom RX. Na európskych trhoch sa od roku 2000 predalo vyše 501-tisíc nových SUV značky Lexus. Predajný míľnik teda dosiahol za necelých 20 rokov. Lexus RX, teraz vo štvrtej generácii, ostáva najpredávanejším modelom Lexus v tomto regióne – doterajší predaj tu predstavuje takmer 275-tisíc kusov. RX sa zároveň môže pochváliť titulom prvého luxusného SUV s hybridným pohonom na svete, a to vďaka uvedeniu variantu RX 400h z roku 2005. Lexus od tejto premiéry svoju hybridnú technológiu s autonómnym dobíjaním neustále zdokonaľuje a považuje ju za základ vývoja nových generácií SUV vrátane stredne veľkého NX, ktoré modelovú ponuku značky obohatilo v roku 2014, resp. nového kompaktného UX z roku 2019. Rad modelov SUV značky Lexus sa čoskoro rozrastie uvedením modelu UX 300e, prvého batériového elektromobilu značky. ### Polovica jazdy len na elektrinu Zákazníci v čoraz väčšej miere oceňujú hybridné modely Lexus pre ich kultivovanosť, osvedčenú spoľahlivosť, stále zaujímavejšie jazdné schopnosti a hospodárnosť. Hybridné vozidlá Lexus dnes môžu jazdiť 50 až 70 % času v upchatých centrách miest úplne bez zapojenia spaľovacieho motora v režime s nulovými emisiami. Hybridný pohon je už neoddeliteľnou súčasťou produktovej stratégie SUV značky Lexus. Práve túto technológiu volí 96 percent západoeurópskych zákazníkov. Takmer polovicu z 500-tisíc predaných SUV značky Lexus tvoria hybridné modely, pričom ich pomerné zastúpenie voči variantom s klasickým pohonom postupne stále rastie.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.