Vybraní majitelia áut z Prešova dostanú ďalšiu technickú a emisnú kontrolu zadarmo

Ministerstvo dopravy informovalo, že majitelia vozidiel, ktorým výbuch panelového bytového domu v Prešove spôsobil ujmy na majetku, budú mať nasledujúcu kontrolu STK bezplatnú.
Vydané  Text: 
Zdroj: Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Výbuch plynu v paneláku na Mukačevskej ulici v Prešove zo 6. decembra 2019 je naďalej významnou témou v slovenských médiách. Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky [dnes vyhlásilo](https://www.mindop.sk/media-5144/tlacove-spravy-2726/obyvatelia-presova-ktorym-tragicky-vybuch-poskodil-vozidla-budu-mat-stk-acky-zadarmo), že majitelia áut, ktorým výbuch plynu v Prešove poškodil vozidlá, budú mať nasledujúcu kontrolu na STK zadarmo. Uvedené opatrenie neznamená, že jednotlivé vozidlá aj technickou či emisnou kontrolou prejdu úspešne, opatrenie sa týka výhradne ceny samotného úkonu kontroly. **Vyhlásenie Ministerstva dopravy a výstavby z 13. decembra 2019:** Ministerstvo dopravy oslovilo Národnú asociáciu STK, aby členovia asociácie v Prešove v rámci spolupatričnosti s majiteľmi vozidiel, ktorí boli zasiahnutí výbuchom plynu a majú porozbíjané svoje vozidlá (rozbité sklá) a z tohto dôvodu budú potrebovať absolvovať technickú a emisnú kontrolu administratívnu, bola poskytnutá táto pomocná ruka. Na základe iniciatívy rezortu dopravy sa členovia Národnej asociácie STK v Prešove rozhodli, že v rámci solidarity s majiteľmi vozidiel vykonajú tieto kontroly bezplatne. „Tragédia v Prešove sa dotkla celého Slovenska. Aj rezort dopravy chce prispieť k zmierneniu následkov tejto mimoriadnej udalosti. Oslovili sme preto STK-áčky, či by vedeli vyjsť v ústrety majiteľom vozidiel, ktoré boli poškodené následkom výbuchu v prešovskom paneláku a aspoň takto by sme pomohli Prešovčanom v ich zložitej situácii. Vysoko si vážim, že Národná asociácia STK s naším návrhom súhlasila a bude robiť kontroly vozidiel pre týchto vlatníkov poškodených áut bezplatne,“ povedal Arpád Érsek, minister dopravy a výstavby SR. Národná asociácia STK poskytne prostredníctvom svojich členov v Prešove a okolí potrebnú kontrolu všetkých zasiahnutých vozidiel bezodplatne a prednostne. Tieto vozidlá tak budú môcť byť zaradené do cestnej premávky čím skôr.

Emisné kontroly 2019: Prečo majú staršie autá problémy prejsť, čo si priniesť a ako prebieha EK?

PORADŇA - Prinášame vám rozsiahly materiál o emisnej kontrole v roku 2019. Dozviete sa všetko, čo vás môže v súvislosti s emisnou kontrolou vozidla zaujímať.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!