Najsilnejší VW T-Roc R všetkých čias: poznáme slovenské ceny

Písmeno „R“ už roky označuje športové modely značky Volkswagen a teraz prišiel čas na spustenie predaja T-Roc R. Kompaktné vozidlo poháňa štvorvalcový benzínový motor TSI s objemom 2,0 litra, ktorý dosahuje výkon 221 kW (300 k) a maximálny krútiaci moment 400 Nm.
Vydané  Text: 
Nový T-Roc R sa na Slovensku predáva za cenu od 37 870 eur. T-Roc R má sériovo 7-stupňovú dvojspojkovú prevodovku DSG a pohon všetkých kolies 4MOTION. Výkonové parametre sú typické pre modely Volkswagen „R“: zrýchlenie z 0 na 100 km/h za iba 4,8 sekundy a maximálna rýchlosť elektronicky limitovaná na 250 km/h. K existujúcim jazdným profilom pribudol režim Race pre zvlášť športovú jazdu – aj s vypnutým ESC – a rozjazdová automatika Launch Control, umožňujúca automatický rozjazd s maximálnou trakciou. Športovo vyladený podvozok s progresívnym riadením a brzdová sústava so zväčšenými kotúčmi priemeru 34 cm vpredu a 31 cm vzadu zabezpečujú agilné jazdné vlastnosti.
Športový charakter modelu T-Roc R sa odráža aj v dizajne exteriéru a interiéru. Maska chladiča má po celej šírke strieborný lesklý pás z eloxovaného hliníka. Nárazníky majú špecifický športový dizajn a sú lakované vo farbe karosérie. V prednom nárazníku sú integrované vertikálne denné svetlá, v zadnom nárazníku je difúzor nalakovaný v kontrastnej farbe. Charakteristickým prvkom všetkých modelov „R“ značky Volkswagen je koncový tlmič výfuku s dvoma pármi koncoviek. Ako doplnkovú výbavu Volkswagen ponúka výfukovú sústavu „R Performance“ z titánového plechu. T-Roc R štandardne jazdí na 18-palcových diskoch z ľahkej zliatiny „Spielberg“ s pneumatikami 215/50 R 18, na želanie môže byť vybavený 19-palcovými diskami „Pretoria“ matnej grafitovej farby s pneumatikami 235/40 R 19.
Bohaté sériové vybavenie si zákazníci môžu doplniť ďalšími funkčnými i dizajnovými prvkami ako napríklad adaptívne tlmiče pruženia DCC s nastaviteľnou charakteristikou, ozvučovací systém beats s výkonom 300 W, kožené poťahy sedadiel Nappa/Carbon Style alebo modré dekoračné obklady v interiéri „twilight“.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.