Pozrite sa do vylepšeného interiéru jedinečného McLaren GT by MSO

Športový luxus vo svojej špičkovej forme.
Vydané  Text: 
Značka McLaren v miernom predstihu pred oficiálnym otvorením prestížnej automobilovej prehliadky [Pebble Beach Concours d’Elegance](https://www.pebblebeachconcours.net/) zverejnil fotografie a základné informácie o špeciálnom modeli GT by MSO. Jedná o vrcholové dielo automobilového priemyslu a individualizácie. McLaren GT je nepochybne jedným z najpôsobivejších automobilov súčasnosti. Má v sebe dušu poctivého Grand Touringu v modernej interpretácii, krásny funkčný dizajn a nesmierne pôsobivé technické parametre.
Zadný pohľad, McLaren GT by MSO (Pebble Beach Concours d’Elegance 2019, foto: McLaren)
Srdcom vozidla je štvorlitrový dvakrát preplňovaný benzínový agregát V8 konfigurovaný s automatickou 7-stupňovou prevodovkou SSG. Maximálny výkon motora predstavuje až niečo vyše 460 kW (~620 koní) a umožňuje GT-čku dosahovať úžasnú dynamiku. Z nuly na 100 km/h auto vystrelí už za 3,2 sekundy a akceleráciu 0-200 km zvládne za 9,0 sekundy. Verzia „GT by MSO“, ktorá sa predvedie túto nedeľu na preslávenej pláži v Kalifornii, sa netradične nezaoberala ani tak vylepšeniami vonkajšieho vzhľadu, ako skôr interiéru. Individualizácia sa dotkla predovšetkým čalúnenia do bielej (Flux White Leather) a striebornej (Satin Graphite Leather) kože s metalickým leskom. Zaujímavým estetickým vylepšením je šitie s prísne „geometrickými“ motívmi.
Interiér McLaren GT by MSO (Pebble Beach Concours d’Elegance 2019, foto: McLaren)
Kľúčovú úlohu v dizajne šitia zohrávajú ostré hrany, rovné línie a absencia akýchkoľvek zaoblených prvkov. Kosoštvorcový motív prešívania s vertikálnymi osami postupne smerom nadol prechádza do stratena, čím vzniká celkom pohľadný efekt. Na jednej strane pôsobí akoby nedokočene, pri detailnom pohľade ale prezrádza vysokú precíznosť výroby. Drobné vylepšenia ale napokon získal aj exteriér, napríklad čierne brzdové strmene či chrómové kontúry okien.

McLaren vytvoril čosi výnimočné, superšport s 570-litrovým kufrom

Ak doteraz platilo, že superluxusné a supervýkonné autá majú aj supermalý kufor, McLaren GT je dokonalou výnimkou. Je to taká Octavia pre bohatých!




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!