Toto je najbrutálnejší Lexus všetkých čias. Oficiálny tuning modelu LF-1

Americká tuningová firma VIP Auto Salon, spojená s Lexusom testovala, ako by koncepčné SUV japonskej značky vyzeralo po rozsiahlom tuningu. Výsledok je vskutku pôsobivý.
Vydané  Text: 
Čierno-čierny tuning Lexusu LF-1 (foto: Lexus)
### Koncept v čiernej farbe Koncept nového LF-1 Limitless, ktorý Lexus predstavil v roku 2018, bol pokrytý medeno-zlatým lakom. Firma VIP Auto Salon k vozidlu pristúpila celkom inak. Grafika zobrazuje auto v čiernom tóne s diskami rovnakej farby. SUV okrem toho dostalo inú masku chladiča, predný spojler, kryty prahov, upravený difúzor a tmavé kryty zadných svetiel. Tento pomerne pochmúrny projekt vynikajúco znázorňuje, že ak sa LF-1 stane sériovo vyrábaným autom a zachová si ostré línie, bude jedným z veľmi často modifikovaných SUV.
Tuning Lexusu LF-1 (foto: Lexus)
### Možno už o rok Existuje mnoho náznakov, že **Lexus LF-1 Limitless** sa objaví na cestách. V uplynulom roku si japonská značka registrovala názov LQ. Písmeno L označuje vlajkové vozidlá značky – ako napríklad známe modely LS, LC či LX. Lexus LF-1 Limitless je predstavovaný ako najprestížnejšie SUV tejto značky, a preto je pravdepodobné, že názov LQ bol vyhradený pre tento model. Japonský portál Spyder7 naznačuje, že auto by mohlo debutovať už v roku 2020. Hovorí sa aj o superšportovej verzii automobilu radu F s výkonom viac ako 650 koní. Samozrejme, ťažko možno očakávať, že auto by ostalo v nezmenenej podobe, ale skúsenosti spojené s dizajnérskym modelom C-HR spríbuznenej Toyoty ukazujú, že sériový automobil sa nemusí výrazne líšiť od konceptu. ### Po tuningu príde na rad úplne nový Lexus RX
Nový Lexus RX 450h (foto: Lexus)
Tuningová firma VIP Auto Salon vytvorila aj vizualizáciu osvieženého Lexusu RX po drobných modifikáciách. Auto dostalo bodykit od japonskej pobočky TRD, disky Vossen M-X3 Forged a celkový agresívny vzhľad. Americký tuner s obľubou modifikuje japonské SUV-čka. Špeciálne pre minuloročné stretnutie klasických áut Pebble Beach Concours d’Elegance v Kalifornii vytvoril Lexus UX 250h netypickej modrej farby, s kolesami Vossen, štyrmi koncovkami výfuku a dodatočnými spodnými spojlermi.
Lexus UX 250h (foto: Lexus)




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »