Vyhlásenie súťaže o 10 lístkov na Dobšinský kopec 2019: Poctivé preteky s rodinným sprievodným programom

19. – 21.7. 2019 | Už tento týždeň sa otvára už 36. ročník pretekov Dobšinský kopec 2019. Prečítajte si viac o jeho histórii a vyhrajte s auto motor a šport 10 vstupeniek na toto krásne podujatie.
Vydané  Text: 
### 36 ročníkov za 46 rokov Je to už 46 rokov, čo sa na Dobšinskom kopci prvýkrát organizovali preteky. Tie prvé v roku 1973 sú považované za nultý ročník, oficiálne prvý ročník pretekov do vrchu v Dobšinej sa konal o rok neskôr, 15. a 16. júla 1974. Už v tomto čase bola účasť 37 súťažiacich, čo je dodnes najmenej v histórii pretekov. Vtedajší najlepší súťažný čas predstavoval 04:39,8 minúty a podarilo sa dosiahnuť slovenskému pretekárovi Františkovi Nemcovi na vozidle GIOM, ktoré si vyrobil vlastnoručne. Počas tréningu bol však o niečo rýchlejší jeho rival Marián Rajnoha s časom 03:39,8 min. V priebehu rokov sa víťazný čas skracoval počet pretekárov zvyšoval. Minulý rok padol traťový rekord 02:15,425, o ktorý sa postaral **Christian Merli** (na fotografii nižšie v strede) s jeho Osellou FA30 Zytek LRM. Pokoril tým predchádzajúci rekord z roku 2017 od Simoneho Faggioliho s časom 02:15,783. Na minulý ročník Dobšinského kopca 2019 bolo prihlásených až 130 pretekárov.
### Program pre fanúšikov áut i rodiny Napriek tomu, že Dobšinský kopec 2019 je v prvom rade motoristická udalosť, počas ktorej budú môcť návštevníci sledovať športové výkony jazdcov na športových autách, organizátori mysleli aj na rodiny, ktoré na podujatia prichádzajú z väčšej vzdialenosti a chcú na akcii stráviť viac času. V rámci sprievodného programu, ktorý sa koná v sobotu 20. júla 2019 od 19:00 hodiny na Námestí baníkov, na pódiu vystúpia Karmen Pál Baláž a skupina INÉ KAFÉ. Sprievodný program nesie názov Dobschau párty. Športový program je tvorený samotnými pretekmi, ktoré budú mať diváci možnosť zažiť takpovediac z prvého radu. V sobotu sa o 9:00 hod koná prvé tréningové kolo jázd, o 13:00 hodine druhé. V nedeľu sa o 8:30 hodine koná prvá súťažná jazda, druhá o 13:00 hodine a presne o 16:30 hodine prebehne vyhlásenie víťazov na Námestí baníkov v Dobšinej. ### Parkovanie pre divákov Pre prichádzajúcich návštevníkov budú pripravené záchytné parkoviská. Zo smeru od Rožňavy to bude parkovisko areálu EUROBUS a jeho okolie. Zo smeru od Popradu a Spišskej Novej Vsi to budú parkoviska „pri Kríži“, „Gugel“ a Dobšinská Maša. Preprava návštevníkov zo záchytných parkovísk EUROBUS, pri Kríži a Dobšinská Maša na miesto konania preteku bude zabezpečená kyvadlovou dopravou. Kyvadlová preprava bude zabezpečená aj počas prestávok medzi jednotlivými jazdami označenými autobusmi EUROBUSU medzi námestím Tri Ruže a Dobšinským kopcom a naopak. Zastávky autobusu budú označené. ### Vstupenky a súťaž s auto motor a šport Organizátori nastavili predaj vstupeniek na tri samostatné vstupy. Na preteky v sobotu a v nedeľu budú v priamo na mieste v predaji vstupenky v cenách 5 € za dospelú osobu a 3 € za dieťa, na každý deň je potrebná samostatná vstupenka. Na sprievodný program v sobotu od 19:00 hodiny sú v predaji vstupenky za jednotných 5 €. Auto motor a šport – AUTOVINY.sk vám v spolupráci s organizátorom priniesli súťaž o 10 vstupeniek na preteky do vrchu v Dobšinej. **Piati zúčastnení vyhrávajú po dve vstupenky** v hodnote 5 €, s ktorými majú voľný vstup na akýkoľvek deň pretekov (sobotu alebo nedeľu podľa vlastného výberu). Zapojiť sa do súťaže bolo veľmi jednoduché: stačilo navštíviť stránku udalosti Dobšinský kopec 2019 na Facebooku, zdieľať túto udalosť a nájsť odpoveď na súťažnú otázku, ktorá znela: > V aký deň a v akom čase sa začína prvá súťažná jazda pretekárov? Správnu odpoveď ste mali napísať do komentára pod tento článok alebo pod status na Facebooku dostupný na tomto odkaze, v ktorom sme uviedli túto súťaž o lístky. Víťazov sme žrebovali zo zúčastnených používateľov Facebooku vo štvrtok o 13:00 hodine z obidvoch zdrojov a výsledky vyhlasujeme práve teraz: **GRATULUJEME NASLEDOVNÝM VÝHERCOM**:
Eva Dirbáková
Veronika Rohárová
Milan Klembo Klajny
Martin Tokarčík
Marcela Sopková
Výhercov sme už kontaktovali prostredníctvom ich Facebook účtu. Ak ste výhercom a nedostali ste od nás správu, napíšte na striz@imotormedia.sk Lístky pre výhercov budú uložené priamo na mieste podujatia, výhercovia si ich budú môcť vyzdvihnúť pomocou špeciálneho kódu, ktorý dodáme. GRATULUJEME a ĎAKUJEME organizátorom za poskytnutie výhry.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!