Vyhlásenie súťaže o 10 lístkov na Dobšinský kopec 2019: Poctivé preteky s rodinným sprievodným programom

19. – 21.7. 2019 | Už tento týždeň sa otvára už 36. ročník pretekov Dobšinský kopec 2019. Prečítajte si viac o jeho histórii a vyhrajte s auto motor a šport 10 vstupeniek na toto krásne podujatie.
Vydané  Text: 
### 36 ročníkov za 46 rokov Je to už 46 rokov, čo sa na Dobšinskom kopci prvýkrát organizovali preteky. Tie prvé v roku 1973 sú považované za nultý ročník, oficiálne prvý ročník pretekov do vrchu v Dobšinej sa konal o rok neskôr, 15. a 16. júla 1974. Už v tomto čase bola účasť 37 súťažiacich, čo je dodnes najmenej v histórii pretekov. Vtedajší najlepší súťažný čas predstavoval 04:39,8 minúty a podarilo sa dosiahnuť slovenskému pretekárovi Františkovi Nemcovi na vozidle GIOM, ktoré si vyrobil vlastnoručne. Počas tréningu bol však o niečo rýchlejší jeho rival Marián Rajnoha s časom 03:39,8 min. V priebehu rokov sa víťazný čas skracoval počet pretekárov zvyšoval. Minulý rok padol traťový rekord 02:15,425, o ktorý sa postaral **Christian Merli** (na fotografii nižšie v strede) s jeho Osellou FA30 Zytek LRM. Pokoril tým predchádzajúci rekord z roku 2017 od Simoneho Faggioliho s časom 02:15,783. Na minulý ročník Dobšinského kopca 2019 bolo prihlásených až 130 pretekárov.
### Program pre fanúšikov áut i rodiny Napriek tomu, že Dobšinský kopec 2019 je v prvom rade motoristická udalosť, počas ktorej budú môcť návštevníci sledovať športové výkony jazdcov na športových autách, organizátori mysleli aj na rodiny, ktoré na podujatia prichádzajú z väčšej vzdialenosti a chcú na akcii stráviť viac času. V rámci sprievodného programu, ktorý sa koná v sobotu 20. júla 2019 od 19:00 hodiny na Námestí baníkov, na pódiu vystúpia Karmen Pál Baláž a skupina INÉ KAFÉ. Sprievodný program nesie názov Dobschau párty. Športový program je tvorený samotnými pretekmi, ktoré budú mať diváci možnosť zažiť takpovediac z prvého radu. V sobotu sa o 9:00 hod koná prvé tréningové kolo jázd, o 13:00 hodine druhé. V nedeľu sa o 8:30 hodine koná prvá súťažná jazda, druhá o 13:00 hodine a presne o 16:30 hodine prebehne vyhlásenie víťazov na Námestí baníkov v Dobšinej. ### Parkovanie pre divákov Pre prichádzajúcich návštevníkov budú pripravené záchytné parkoviská. Zo smeru od Rožňavy to bude parkovisko areálu EUROBUS a jeho okolie. Zo smeru od Popradu a Spišskej Novej Vsi to budú parkoviska „pri Kríži“, „Gugel“ a Dobšinská Maša. Preprava návštevníkov zo záchytných parkovísk EUROBUS, pri Kríži a Dobšinská Maša na miesto konania preteku bude zabezpečená kyvadlovou dopravou. Kyvadlová preprava bude zabezpečená aj počas prestávok medzi jednotlivými jazdami označenými autobusmi EUROBUSU medzi námestím Tri Ruže a Dobšinským kopcom a naopak. Zastávky autobusu budú označené. ### Vstupenky a súťaž s auto motor a šport Organizátori nastavili predaj vstupeniek na tri samostatné vstupy. Na preteky v sobotu a v nedeľu budú v priamo na mieste v predaji vstupenky v cenách 5 € za dospelú osobu a 3 € za dieťa, na každý deň je potrebná samostatná vstupenka. Na sprievodný program v sobotu od 19:00 hodiny sú v predaji vstupenky za jednotných 5 €. Auto motor a šport – AUTOVINY.sk vám v spolupráci s organizátorom priniesli súťaž o 10 vstupeniek na preteky do vrchu v Dobšinej. **Piati zúčastnení vyhrávajú po dve vstupenky** v hodnote 5 €, s ktorými majú voľný vstup na akýkoľvek deň pretekov (sobotu alebo nedeľu podľa vlastného výberu). Zapojiť sa do súťaže bolo veľmi jednoduché: stačilo navštíviť stránku udalosti Dobšinský kopec 2019 na Facebooku, zdieľať túto udalosť a nájsť odpoveď na súťažnú otázku, ktorá znela: > V aký deň a v akom čase sa začína prvá súťažná jazda pretekárov? Správnu odpoveď ste mali napísať do komentára pod tento článok alebo pod status na Facebooku dostupný na tomto odkaze, v ktorom sme uviedli túto súťaž o lístky. Víťazov sme žrebovali zo zúčastnených používateľov Facebooku vo štvrtok o 13:00 hodine z obidvoch zdrojov a výsledky vyhlasujeme práve teraz: **GRATULUJEME NASLEDOVNÝM VÝHERCOM**:
Eva Dirbáková
Veronika Rohárová
Milan Klembo Klajny
Martin Tokarčík
Marcela Sopková
Výhercov sme už kontaktovali prostredníctvom ich Facebook účtu. Ak ste výhercom a nedostali ste od nás správu, napíšte na striz@imotormedia.sk Lístky pre výhercov budú uložené priamo na mieste podujatia, výhercovia si ich budú môcť vyzdvihnúť pomocou špeciálneho kódu, ktorý dodáme. GRATULUJEME a ĎAKUJEME organizátorom za poskytnutie výhry.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.