Lexus zverejnil svoje predajné čísla: pozrite si predaje jednotlivých modelov

Japonskej značke sa v Európe veľmi darí.
Vydané  Text: 
Značka Lexus zverejnila údaje o svojich predajoch v Európe. Nie je prekvapivé, že opäť rástli, pretože automobilka v poslednom období tlačí na marketingovú pílu a do pozornosti verejnosti sa dostala aj vďaka uvedeniu celkom nového crossoveru UX. Za prvý polrok 2019 značka predala 40 450 kusov automobilov, z toho až 95 percent na hybridný pohon. Jedná sa o medziročný nárast predaja o päť percent. 95-percentný podiel hybridov je ohromné číslo, ak uvážime, že európsky apel na elektrifikáciu stále rastie a Lexus je snáď jedinou automobilkou, ktorá v tomto ohľade dokonale vyhovuje euroúradníkom – aj napriek tomu, že je pôvodom japonská. Na prvom mieste sú však samotní zákazníci, ktorí značke očividne dôverujú. Na niektorých trhoch Lexus dosiahol priam neuveriteľných úspechov, medziročný nárast predaja napríklad v Taliansku dosiahol mimoriadnych 51 percent! Veľmi dobre sa značne darilo tiež v Nemecku (+33%), Španielsku (+19%), Poľsku (+12%), Francúzsku (+12%) a vo Veľkej Británii, kde sa predalo o osem percent viac Lexusov ako vlani za rovnaké obdobie v roku. Ukázalo sa, že európsky trh stále baží po nových crossoveroch a malých esúvečkach. Model UX, ktorý je v portfóliu značky úplnou novinkou, dosiahol predaje až 8 532 kusov, zatiaľ čo stálica trhu, model RX, dosiahol predaj 8 382 kusov. To znamená, že UX prekonalo RX aj napriek tomu, že s ním zákazníci doteraz ani len nemohli mať žiadnu predchádzajúcu skúsenosť.

Nový Lexus RX prichádza s technológiou BladeScan. Čo to znamená pre vodičov?

Lexus RX zažije premiéru až koncom mesiaca, ale fotografie a podrobnosti poznáme už teraz!

Najpredávanejším SUV od Lexusu naďalej ostáva model NX, s počtom predaných kusov 11 699 sa jedná o vôbec najlepšie predávaný automobil značky. Výborne sa darilo tiež limuzíne ES, ktorá zaznamenala až +387-percentný nárast predaja! Nepochybne za predaj 3 012 kusov môže modernizácia limuzíny z konca minulého roka. Hybridov Lexus s „autonómnym dobíjaním“ sa v prvej polovici roku 2019 predalo 28 006 kusov.

VIDEOTEST: Lexus UX 250h (2019) hotová oáza pokoja?

Nie každého zaujíma objem kufra, zvuk motora či výhodná cena. Niekto chce výnimočné auto, alebo také, ktoré sa mu skrátka páči. A presne na takých je cielený crossover Lexus UX.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!