Majstri cukrári vytvorili čokoládový model podľa Lexusu UX, váži až 80 kg!

Sladké auto? Prečo nie? Lexus UX 250h je doslova auto na zjedenie! Vytvorili ho odborníci prémiovej značky spolu s najlepšími belgickými majstrami cukrárstva.
Vydané  Text: 
Vytvoriť karosériu Lexusu UX vôbec nie je ľahká úloha. Moderný dizajn auta je plný ostrých línií a nekonvenčných tvarov. Ale tí najlepší nemaju strach pred výzvami. Netypickej úlohy sa chopila firma **Neuhaus**, ktorá už viac ako **150 rokov vyrába najlepšie výrobky z čokolády** a je to tiež vynálezca belgických praliniek.
Tak vznikol **čokoládový UX 250h** dlhý vyše metra a vyrobený z 80 kg najkvalitnejšej belgickej čokolády s certifikátom UTZ. Dvaja majstri ručne tvorili toto cukrárske veľdielo na kolesách až 160 hodín. Sladký UX vzbudzuje nadšenie detailami – predstavitelia Neuhaus precízne zachytili dokonca aj ráfiky a dezén pneumatík. Nikto nemá pochybnosti, že ich práca je hodná najlepších majstrov Takumi Lexusu, ktorí sa každodenne usilujú o kvalitu každého detailu automobilov japonskej značky. ### Dovidenia v Bruseli
Čokoládový UX 250h je umiestnený v salóniku značky Lexus na letisku v Bruseli a bude tam až do konca septembra. Výnimočný model bol vytvorený špeciálne na oslavu prvého výročia salónika Lexus. Od apríla 2018 navštívilo toto miesto viac ako pol milióna hostí a salónik získal titul najlepšieho letiskového salónika v Európe.

V Bruseli majú luxusný salónik od Lexusu, patrí medzi najlepšie v Európe, tvrdia boháči

Salónik leteckej spoločnosti Brussels Airlines a automobilky Lexus na bruselskom letisku bol v rámci 26. ročníka World Travel Awards vyhlásený za „Najlepší letiskový salónik roku 2019“. Salónik s názvom The Loft sa zameriava na pohodlie, technológie a dizajn spoločne s typickou japonskou pohostinnosťou.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!