Telefón za volantom môžete legálne používať! Stačí urobiť toto:

Držanie telefónu za volantom je z pochopiteľných dôvodov zakázané. Napriek tomu môžete využívať väčšinu funkcií bez toho, aby ste riskovali mastnú pokutu od policajtov. **Ak potrebujete aj počas jazdy telefonovať, počúvať hudbu, podcasty alebo len využívať mobilnú navigáciu, funkciu zrkadlenia obrazovky telefónu vám rozhodne odporúčame.** Čo k tomu potrebujete? Ideálne mobilný telefón s **operačným systémom Android alebo Apple… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Držanie telefónu za volantom je z pochopiteľných dôvodov zakázané. Napriek tomu môžete využívať väčšinu funkcií bez toho, aby ste riskovali mastnú pokutu od policajtov. **Ak potrebujete aj počas jazdy telefonovať, počúvať hudbu, podcasty alebo len využívať mobilnú navigáciu, funkciu zrkadlenia obrazovky telefónu vám rozhodne odporúčame.** Čo k tomu potrebujete? Ideálne mobilný telefón s **operačným systémom Android alebo Apple iOS** a vozidlo s dotykovou obrazovkou, ktoré podporuje túto funkciu.

Android Auto:

Aplikácia je na trhu už od roku 2015, na Slovensko oficiálne príde do obchodu Play až v priebehu tohto roka. Nainštalovať si Android Auto však môžete aj manuálne cez aplikačný súbor dostupný na internete. Samotný „apk.“ súbor je voľne dostupný na internete, stačí si ho vyhľadať cez Google. Po stiahnutí stačí aplikáciu v telefóne vyhľadať a nainštalovať.

Apple Carplay:

Táto funkcia je na zariadeniach iPhone nainštalovaná z výroby. Pre aktiváciu stačí povoliť hlasovú asistentku Siri a jej aktiváciu hlasom. Potom už stačí prepojiť mobilný telefón káblom s vašim autom.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »