VIDEO: Toto s Ladou Vestou nikdy nerobte! Po gangsterskej otočke zostala na streche.

Vykonanie 180-stupňovej otočky pri cúvaní môže byť zložité a **okrem šoférskych zručností si vyžaduje aj správne auto s podvozkom, ktorý zvládne také náhle zmeny smeru a momentu.** Po zhliadnutí videa ruskej polície môžeme s istotou povedať, že Lada Vesta nie je tým správnym autom na vykonanie gangsterskej otočky. Problémom v tomto prípade sú nielen nevhodné technické predpoklady auta ako **vyššie… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Vykonanie 180-stupňovej otočky pri cúvaní môže byť zložité a **okrem šoférskych zručností si vyžaduje aj správne auto s podvozkom, ktorý zvládne také náhle zmeny smeru a momentu.** Po zhliadnutí videa ruskej polície môžeme s istotou povedať, že Lada Vesta nie je tým správnym autom na vykonanie gangsterskej otočky. Problémom v tomto prípade sú nielen nevhodné technické predpoklady auta ako **vyššie položené ťažisko či mäkké pruženie,** ale aj neprimeraná rýchlosť policajta, ktorý chcel tento efektný trik vykonať. Ešte predtým, ako si v diskusii pod článkom začnete robiť srandu z ruského inžinierstva však treba dodať, že Lada Vesta nie je jediným autom, ktoré túto skúšku nezvládlo. **Problémy majú aj niektoré zbožňované crossovery a SUV, ktoré končia na streche pravidelne už pri bežných vyhýbacích manévroch.** Mnohé moderné autá už preto majú obmedzovač rýchlosti aj na spiatočke, vďaka čomu nemôžete prekročiť rýchlosť pri cúvaní nad 25 km/h.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »