Nové Porsche rodiny 718 dostali 420 koní aj bez turba

Novinky v modelovom portfóliu značky Porsche sú si veľmi podobné, pritom celkom odlišné. Cayman GT4 a Spyder v modelovom roku 2020 ponúkajú úchvatné technické parametre.
Vydané  Text: 
Zdajú sa vám byť všetky Porsche ako na jedno kopyto? Omyl! Stačí sa pozrieť na nový Spyder a Cayman GT4 a musíte uznať, že sa dajú od ostatných modelov výrobcu rozlíšiť hneď na prvý pohľad! Rozdiel medzi dvomi novinkami spočíva v streche – zatiaľ, čo Spyder je bez nej, Cayman má strechu pevnú. Obidve vozidlá pritom vyzerajú skvele a keby sme sa teraz mali rozhodnúť, ktorý z nich si kúpiť, voľba by bola veľmi náročná.
Oba nové automobily zdieľajú technický základ i motor. Je ním štvorlitrový atmosférický šesťvalec s maximálnym výkonom 309 kW (420 k) konfigurovaný s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou. To je približne o 35 a 45 koní viac ako v prípade predchodcov. Maximálny krútiaci moment 420 Nm motory dosahujú medzi 5 000 až 6 800 ot./min.
Aj s manuálnou prevodovkou športiaky dosahujú rýchlosť prevyšujúcu 300 km/h, Cayman GT4 dokonca až 304 km/h. Akcelerácia z nuly na 100 km/h prebieha už za 4,4 sekundy. Ceny nových Porsche ostávajú ľudové. 93 350 eur za Spyder a 96 206 eur za Cayman GT4.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!