Renault sa sťahuje do Číny. Bude tam navrhovať dizajn.

Nejedná sa o žiadne prekvapenie, pretože ambície Renaultu pôsobiť na nových trhoch je známy.
Vydané  Text: 
Pred niekoľkými dňami značka Renault informovala novinársku obec, že otvára nové dizajnové centrum v Šanghaji. Zámerom automobilky je ešte viac sa zamerať na mimoeurópske trhy a Čína je prirodzene jedným z tých nazaujímavejších. Stále rastúci potenciál krajiny kupovať nové vozidlá, priaznivo sa vyvíjajúca ekonomika a stále väčší počet dobre zabezpečených obyvateľov robí z Číny priestor mimoriadneho odbytu. Napríklad v minulom roku bola najväčším odbytiskom automobilov značky Renault práve Čína. Dizajnové štúdiá značky Renault dnes môžeme nájsť vo Francúzsku, Rumunsku, Brazílii, Indii, vlastné má dokonca aj Južná Kórea. Vytvorenie nového centra v Šanghaji teda nielen rozšíri záber automobilky, predovšetkým ju posilní. Ako uvádza Renault vo svojej tlačovej správe, šanghajské dizajnové centrum nebude len do počtu. Bude zohrávať kľúčovú úlohu pri návrhu dizajnu automobilov tak, aby vyhovovali aj čínskym zákazníkom, ktorí sú v porovnaní s tými európskymi odlišní. Navrhovať sa tu bude doslova všetko, od exteriéru a interiéru vozidiel, až po ich farebné vyhotovenie, dizajn palubných počítačov a ich systémov. Zaujímavosťou je, že v oddelení dizajnu značky Renault už dnes pôsobí až 32 rôznych národností, čím Francúzi demonštrujú svoj záujem vyhovieť celému svetu.

TEST Renault Megane Grandtour Intens: Na hrane luxusu

Renault Megane Grandtour je kombi nižšej strednej triedy s nápadným dizajnom, množstvom palubnej techniky a dobrými jazdnými vlastnosťami. Predné kolesá poháňa benzínový štvorvalec 1.3 TCe s maximálnym výkonom 103 kW (138 k) prostredníctvom manuálnej 6-stupňovej prevodovky. Francúzske kombi sme testovali vo výbave INTENS.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.